Lanskoletni zmagovalec, član Manchester Cityja Samir Nasri, je končal na četrtem mestu.

Benzema, ki je zadel odločilni zadetek s katerim si je Francija zagotovila nastop na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem prihodnje leto, je za France Football dejal: "Ko pogledam spisek prejšnjih zmagovalcev, sem res zelo ponosen."

Francoski napadalec je v tem koledarskem letu za galske peteline in Real Madrid zaigral na 56 tekmah in dosegel 32 zadetkov, v letošnji sezoni pa se je v dresu madridskega kluba med strelce vpisal 13-krat, nazadnje tudi na derbiju španskega prvenstva proti Barceloni, ki so ga nogometaši iz glavnega španskega mesta izgubili z 1:3.

Lewandowski poljski nogometaš leta

Robert Lewandowski, nogometaš nemške Borussie iz Dortmunda, je najboljši nogometaš Poljske v letu 2011. Za njim sta se uvrstila Lukasz Piszczek, ki je prav tako nogometaš Dortmunda, in vratar londonskega Arsenala Wojciech Szczesny.

"Pred tem sem bil nagrajen z nagrado 'Odkritje leta', sedaj pa sem postal še najboljši poljski igralec. Zelo sem vesel, ker to dokazuje, da se razvijam kot nogometaš. Takšna nagrada je zelo pomembna, ker mi daje občutek, da se je vso trdo delo izplačalo. Mislim, da si jo res zaslužim," je povedal 23-letni Lewandowski, ki je v tej sezoni za svoj klub zadel desetkrat.