City je včeraj tekmo odlično začel, saj je Mario Balotelli že v drugi minuti dosegel vodilni zadetek, zatem pa so imeli gostje še kar nekaj priložnosti, med drugim bi lahko dobili tudi enajstmetrovko, ko je v 13. minuti Bosingwa podrl Davida Silvo, a se glavni delivec pravice ni odločil za najstrožjo kazen.

Domači so se nato vendarle zbrali in so izenačili v 34. minuti z golom Raula Meirelesa. V drugem polčasu je v 58. min Chelsea ostal z desetimi igralci, kajti Gael Clichy je dobil še drugi rumeni karton na tekmi, kar je domačim omogočilo, da so tehtnico nagnili na svojo stran in dosegli zmago. Zmagoviti zadetek je dosegel Frank Lampard, ko je v 82. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko, ki jo je po Lescottovi igri z roko upravičeno dosodil glavni sodnik.

Za gostujoči tabor je bila po tekmi bolj vprašljiva sodniška odločitev iz prvega polčasa ob padcu Silve v kazenskem prostoru Chelseaja, ko je sodniška piščalka ostala nema. Roberto Mancini je po tekmi sarkastično komentiral sporni trenutek. “Moj prijatelj ni bil na stadionu, a je še on videl, da je bil to prekršek za enajstmetrovko. Sodnik pa tega začuda ni videl. Kako mu je to uspelo, ne vem, morda ga je zmotil dež?“

Angleški mediji danes poročajo, da naj bi se po tekmi pred slačilnico Mancini sporekel z igralcem Chesleaja Ashleyjem Coleom, a je Italijan to zanikal.