Esperance je bil v prvem delu boljši tekmec, toda v vodstvo je Katarce v 33. minuti popeljal Ibrahim Kalfan. Po štirih minutah nadaljevanja je Al Sadd svoje vodstvo še povišal, zadel pa je Abdulla Koni. Po 60. minutah so Tunizijci uspeli znižati rezultat, med strelce pa se je vpisal Ousama Darragi.

"Esperance je bil v prvih desetih minutah veliko boljši tekmec. Uspeli so nadzorovati žogo, ustvarili so si ogromno prostora, zato sem moral spremeniti taktiko. Po tem smo zaigrali bolje, uspeli pa smo zadeti preko protinapadov," je po tekmi povedal trener Al Sadda Jorge Fossati.

V 79. minuti je mrežo zatresel Yannick Ndjeng, toda sodnik je zaradi prepovedanega položaja gol razveljavil. V prvi minuti sodnikovega podaljška so Tunizijci še enkrat uspeli zadeti, tokrat preko Khaleda Ayarija, toda Čilenec Enrique Osses je zadetek še enkrat razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

V drugem četrtfinalnem obračunu je Kašiva ugnala Monterrey. V vodstvo je v 53. minuti japonsko moštvo popeljal Leandro Domingues, pet minut kasneje pa je rezultat izenačil Humberto Suazo. Po streljanju enajstmetrovk so se napredovanja veselili nogometaši Kašive, ki so slavili s 4:3.

V polfinalu se bo evropski prvak Barcelona pomerila s katarskim Al Saddom, južnoameriški prvak Santos pa se bo za vstop v finale boril z domačini.