Real Madrid - Barcelona 1:3 (1:1)

Strelci: Benzema 1.; Sanchez 30., Marcelo (ag.) 54., Fabregas 65.

Postavi:

Real: Casillas, Coentrao, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Lass Diarra (Khedira 63.), Di María (Higuain 68.), Özil (Kaka 58.), Cristiano Ronaldo, Benzema

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta (Pedro 89.), Fabregas (Keita 79.), Sanchez (Villa 83.), Messi

Drugi polčas:

90' - Čeprav je do konca tekme Real želel napadati in se približati Barceloni, so imeli v zadnjih minutah derbija kar nekaj lepih priložnosti za zadetek gostje, a je Casillas nekako le uspel ohraniti mrežo v izdihljajih tekme nedotaknjeno. Barcelona je na koncu prišla do zaslužene zmage, Real pa vsaj zaenkrat še vedno ni na istem nivoju kot Katalonci, čeprav so mnogi pred današnjo tekmo napovedovali, da je prišel čas za zmago Reala in da Barcelona ni več tako dominantna, kot je bila v prejšnjih sezonah. Kraljevi klub je bil na trenutke sicer enakovreden tekmec, toda skozi vseh 90 minut je Barcelona pokazala več in njena zmaga pravzaprav nikoli ni bila ogrožena.

84' - Tokrat je Valdes rešil Barcelono, ko je do lepe priložnosti prišel Kaka, njegov strel z leve strani pa je vratar gostov tudi z nekaj sreče ubranil.

75' - Po tretjem zadetku gostov se je Real moral odpreti in zaigrati napadalno. Igralci v belih dresih so sicer prišli nekaj obetavnih napadov, a strelov, ki bi ogrozili mrežo Barcelone ni bilo.

66' - "Kdor ne da, dobi" je znano nepisano nogometno pravilo in tudi tokrat je bilo tako. Po zapravljeni priložnosti Ronalda je na drugi strani še tretjič zadela Barcelona. Messi je žogo podal do Alvesa, ta pa je pred vrata poslal nevaren predložek. Na drugo vratnico je vtekel Fabregas in z glavo premagal Casillasa.

65' Barcelona je imela prosti strel z nevarnega položaja, strel Messija pa je za las zgrešil cilj. V naslednji akciji je imel izjemno priložnost tudi Real, a je Ronaldo iz bližine z glavo streljal mimo vrat. Portugalec danes ni bil dobro razpoložen, saj je zapravil že drugo lepo priložnost, tudi sicer pa je dokaj neviden na igrišču.

53' - Po posredovanju Realove obrambe se je žoga odbila do Xavija, ki se je s 25 metrov odločil za takojšen strel z volejem, žoga pa je na poti do gola zadela Marcela, zaradi česar je povsem spremenila smer in se odkotalila v gol, Casillas pa je bil kljub skrajnim naporom prepočasen, da bi lahko preprečil vodstvo Barcelone.

49' – Na začetku drugega polčasa je do prve lepe priložnosti za novo vodstvo prišel Real, ko je imel v 48. in 49. minuti dva prosta strela na robu kazenskega prostora, Ronaldo pa se ni izkazal, saj je prvič zadel živi zid, drugič pa je bil njegov poizkus lahek plen za Valdesa.

Prvi polčas:

45' - Po izenačujočem zadetku se je igra nekoliko umirila, bolj ambiciozno pa je začel igrati tudi Real. Igra se je do konca prvega polčasa večinoma odvijala med obema kazenskima prostoroma, priložnosti za nov zadetek pa na obeh strani več ni bilo.

30' - Po dolgem "mučenju" žoge si je končno pravo priložnosti priigrala tudi Barcelona. Messi je po preigravanju izvedel izvrstno globinsko podajo v prazen prostor, kamor je vtekel Alexis Sanchez, ki je neoviran krenil proti Casillasu in ga z natančnim strelom s 16 metrov tudi premagal.

25' - Lepa priložnost za povišanje izida se je ponudila Ronaldu, ko mu je Benzema z leve strani lepo podal na rob kazenskega prostora, Portugalec pa je tokrat slabo streljal in žoga je zletela prek vrat.

22' - Po prekršku Diarraja nad Fabregasom je imela Barcelona prosti strel na robu kazenskega prostora, nevaren strel Xavija pa je zanesljivo odbil Casillas.

19' - Nogometaši Reala so se po hitrem vodstvu osredotočili na branjenje, žogo pa je imela večino časa v svoji posesti Barcelona, a terenske premoči Katalonci vsaj zaenkrat niso znali izkoristiti, da bi si pripravili kakšno priložnost za izenačenje. Real je občasno zapretil iz protinapadov in po enem izmed njih je do strela z roba kazenskega prvenstva prišel Ronaldo, a Valdes ni imel težav.

6' – Messi bi lahko kmalu izenačil, ko je na razmočenem igrišču spodrsnilo Ramosu, Argentinec pa je sam krenil proti vratom Reala, a je njegov strel po tleh mojstrsko obranil Casillas.

1' – Kakšen začetek tekme! Po začetnem izvajanju so igralci Barcelone žogo spravili do svojega vratarja, Valdesu pa se je izbijanje žoge ponesrečilo. Žogo je po tleh podal točno na nogo Di Marii, ki je takoj podal v sredino kazenskega prostora, kjer je najprej s strelom poskušal Özil, a je Barcelonina obramba strel blokirala, do odbite žoge pa je pred vrati prišel Benzema, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti že v 21. sekundi tekme.