Do včerajšnje zmage Reala proti Ajaxu (3:0), je bila to najdaljša zmagovita serija kraljevega kluba v zgodovini, sedaj pa jo je s svojimi varovanci izenačil Mourinho, ki pa ga čaka zelo težka naloga, če želi rekord popraviti. Naslednja tekma Reala je namreč vroči “el clasico“, ko bo v soboto v Madridu gostovala Barcelona.

V seriji zmag Munoza so bile le ligaške tekme Reala, ki je zmagoval od 11. do 25. kroga, Mourinho pa je v prvenstvu slavil 10-krat, pet zmag pa je vknjižil v ligi prvakov.

Rekord so igralci Reala postavili tudi v ligi prvakov, saj so skupinski del končali s šestimi zmagami in gol razliko +17 (19:2), s čimer so popravili rekord, ki ga je dan prej postavila Barcelona, ki je imela v skupini H na šestih tekmah gol razliko +16 (20:4).

Poleg klubskega rekorda po zaporednih zmagah pa Real sedaj lovi tudi naslednji Barcelonin rekord, ki je lani v španskem prvenstvu zmagala na 16 zaporednih tekmah. Da bi se Realovci lahko še naprej pogovarjali o rekordih, bodo morali v soboto ugnati največjega rivala, ko bodo Katalonci gostovali na Santiagu Bernabeuu.