Po nekaj nepričakovanih spodrsljajih španskih prvakov v državnem prvenstvu so številni nogometni strokovnjaki namignili, da Josep Guardiola, ki si neuspeha proti velikem rivalu na Santiagu Bernabeu ne sme privoščiti, namerava proti velikemu tekmecu spremeniti taktiko moštva.

Barcelona s tekmo več trenutno za belim baletom zaostaja za tri točke, v najslabšem primeru pa bi prednost Madridčanov po "el clasicu“ lahko narasla celo na devet točk, kar bi bržkone že pomenilo slavje galaktikov v prvenstvu.

"Proti Realu bomo šli, kot na vsaki tekmi, na zmago. Nič se ne bo spremenilo, stanje je, takšno kot je in moramo zmagati. Našega pristopa ne nameravamo spreminjati, kar se mene tiče, bo tekma enaka predhodnim,“ je za klubsko televizijo izdal Iniesta.

Španski reprezentant, ki se je v nogometno zgodovino zapisal kot strelec zmagovalnega zadetka v finalu svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki proti Nizozemski, je tudi zanikal namigovanja, da si je njegov klub nabral prevelik zaostanek za letos odličnim Realom.

"Ne strinjam se, da je prvenstvo že odločeno. Imamo možnosti za zmago v španski prestolnici, čeprav se dobro zavedamo, da nam ne bo lahko,“ je še priznal 27-letni nogometni zvezdnik.