Nizozemski napadalec Robin van Persie je s 13 zadetki trenutno prepričljivo najboljši strelec angleške premier lige. Po številnih zvenečih imenih, ki so v zadnjih letih zapustila vrste Arsenala, bi znal biti ravno on naslednji. V poletnem prestopnem roku se bo namreč zanj zelo zavzeto boril Manchester City. Angleški dnevnik Mirror poroča, da naj bi najbogatejši angleški klub nizozemskemu reprezentantu ponujal kar 200 tisoč funtov (približno 230 tisoč evrov) tedenske plače.

Van Persie, ki je v letošnjem koledarskem letu zabil že 31 ligaških zadetkov, ima pogodbo z Arsenalom sklenjeno do konca prihodnje sezone. V zadnjih tednih je že večkrat zavrnil možnost podaljšanja dogovora, saj bo počakal do poletja, ko bo v miru preučil vse možnosti glede svoje prihodnosti.

Trener Arsene Wenger se lahko upravičeno boji za trenutno največjega zvezdnika Arsenala, ki bo verjetno želel po stopinjah njegovih predhodnikov, ki so v zadnjih letih raje prestopili v kakšen bolj ambiciozen klub, kjer se borijo za lovorike. Glede na to, da bodo topničarji poleti še upravičeni do odškodnine, jim v primeru Nizozemčeve želje po odhodu drugega ne bo preostalo, kot da mu pustijo oditi, sami pa se zadovoljijo z visoko odškodnino, ki je sicer v primeru njegovega ostanka do leta 2013 ne bodo prejeli.