“To je velika čast, da lahko tako veliko ekipo, kot je Milan, premagaš na zgodovinskem stadionu, kot je San Siro. Vesel sem, da so vsi, ki so si tekmo ogledali, v njej uživali. Ponosni smo na ta uspeh. Moji igralci so od prve minute igrali na zmago in videl sem veliko stvari, zaradi katerih se veselim prihodnosti. Aktivni smo še v vseh tekmovanjih in poskušali bomo osvojiti čim več lovorik,“ je po tekmi zadovoljno razlagal Guardiola.

Tudi Xavi, včeraj strelec odločilnega zadetka, je poudaril, da gre za pomembno zmago Barcelone nad italijanskim prvakom. “V prvem polčasu smo se še nekoliko mučili. Veliko so napadali, ob tem pa dobro pazili na nas. Vsekakor je bil to zabaven polčas za gledalce, sej je bilo veliko priložnosti. No, na koncu smo prišli do zmage, ki nam je prinesla prvo mesto v skupini, kar je bil naš cilj pred pričetkom skupinskega dela, zato smo zelo zadovoljni.“

Strelec najlepšega zadetka na tekmi Kevin Prince Boateng je po tekmi ugotavljal, da je Milanu zmanjkalo tudi nekaj sreče, vseeno pa je priznal, da so izgubili proti najboljši ekipi na svetu.

“Igrali smo zelo dobro, a Barcelona je velika ekipa, nam pa je tokrat zmanjkalo tudi nekaj sreče. Moštvo Pepa Guardiole je najboljše na svetu, toda danes ste lahko videli, da tudi mi nismo daleč od njihovega sveta. Nikoli ni dobro izgubiti, a najvažneje je, da smo se uvrstili v osmino finala,“ je povedal Boateng.