Ruski nogometni klub Zenit bo za včerajšnjo predstavo svojih navijačev zagotovo dobil posebno predbožično čestitko s strani Uefe, ki podobne izgrede strogo kaznuje.

Zenit je bil sicer na igrišču boljši in si ustvaril več priložnosti za zadetek, a mreže gostov ni uspel zatresti, zato so glavno vlogo prevzeli navijači, ki so z baklami in dimom dvakrat prekinili tekmo.

Prvič je glavni sodnik Felix Brych tekmo prekinil v 33. minuti, ko je dim prekril celoten teren. Sodniki in igralci so šest minut čakali, da se je dim razkadil, da so lahko nadaljevali s tekmo.

Domači navijači so drugič udarili v 57. minuti, ko je bilo še huje kot v prvem polčasu. Sodnik Brych je takrat tekmo prekinil in igralce obeh moštev poslal v slačilnice. Nogometaši Zenita so odšli pred svoje navijače in jih prosili, da s početjem prenehajo. Prošnja je bila uslišana in po sedmih minutah se je tekma nadaljevala.

Zadetkov do konca ni bilo, ciprski Apoel pa je z osvojeno točko ostal prvi v skupini in si zagotovil napredovanje, kar mu je uspelo kot prvi ciprski ekipi v zgodovini lige prvakov.