V zadnjih dneh številnih kritik deležnega trenerja, ki na teden zasluži 170 tisoč evrov, do izteka pogodbe ločita še dve leti in pol. Villas-Boas je na klop Londončanov sedel šele pred petimi meseci, lastnik kluba Roman Abramovič pa je zanj Portu odštel kar 15 milijonov evrov. Če bi se premožni Rus naveličal Portugalca bi tako zanj v slaba pol leta odštel skoraj 40 milijonov evrov. Prav zato je Villas-Boas prepričan, da se mu za trenerski stolček ni treba pretirano bati.

Kljub temu pa zna Abramovič presenetiti, saj ne velja pozabiti, da je mogotec od leta 2004 zaradi predčasno prekinjenih pogodb nekdanjim trenerjem že plačah zajetnih 74 milijonov evrov. V osmih letih se je tako na klopi Chelseaja zvrstilo že šest trenerjev, konec svoje pogodbe pa je zaenkrat uspel dočakati le Nizozemec Guus Hiddink.

Tako Claudio Ranieri kot Avram Grant sta mesto trenerja Londončanov zapustila tri leta pred iztekom dogovora, medtem ko je Jose Mourinho svojo zgodbo na Otoku končal 20 mesecev predčasno, kar mu je navrglo skoraj 21 milijonov evrov odškodnine. Potrpljenja Abramovič ni imel niti z Luizom Felipejem Scolarijem, ki je moral oditi že po sedmih mesecih, 63-letni Brazilec pa še vedno vsak teden prejema 150 tisoč evrov odškodnine.

Pred sredinim gostovanjem v Leverkusnu Villas Boas zato ne sme pozabiti, da velja za trenerja z najslabšim izkupičkom, odkar je vajeti nogometnega velikana prevzel Abramovič.