Novogoričani so v Kranju potrdili visoko mesto na prvenstveni lestvici. Večino tekme so bili boljši tekme od domačih, predvsem pa konkretnejši. Zmago je Primorcem priigral Goran Galešić, ki je zabil oba zadetka na tekmi. Novogoričani so vpisali deveto zmago v sezoni, s čimer so se utrdili pri vrhu lestvice. Na drugi strani je Triglav doživel že 13. poraz in je trdno na zadnjem mestu.

Tekmo so bolje začeli Novogoričani, ki so imeli pobudo, vendar si uvodoma resnejše priložnosti niso priigrali. V 12. minuti je sicer v kazenskem prostoru domačih padel Goran Galešić, vendar sodnik Slavko Vinčić ni pokazal na belo točko. Ob dokaj previdnem pristopu gostov gledalci niso prav uživali, priložnosti je bilo malo.

Eno lepših je v 39. minuti za goste zapravil Vito Plut, ki se je namesto za strel proti praznim vratom odločil za podajo, tako da je žoga zletela mimo gola. Domačini pa so najnevarneje zapretili v 43. minuti, ko je Blaž Šujica meril z roba kazenskega prostora, vendar je bil Vasja Simčič na mestu.

Tudi drugi polčas so konkretneje začeli Novogoričani in v 52. minuti prišli do lepe priložnosti. Miha Mevlja je poslal dolgo podajo do Matije Široka, ki pa je bil (povsem sam pred Žanom Pelkom) ob zaključku akcije premalo natančen. Med 66. in 68. minuto so Primorci kar trikrat sprožili proti vratom gostiteljev, vendar so bili Nebojša Kovačević, William Franklin Vicente in Sandi Arčon nenatančni. Slednji je s sedmih metrov žogo poslal čez gol.

V 73. minuti je Gorica povedla. Vicente je prodrl po desni strani, spravil žogo v kazenski prostor, ta se je od Arčona odbila do Gorana Galešića, ki je z močnim strelom z roba kazenskega prostora ugnal nemočnega Pelka. Takoj po zadetku so gosti še trikrat ustrelili proti domačim vratom, a spet nenatančno. V 83. minuti bi lahko domači izenačili, vendar je Anže Jelar zgrešil iz neposredne bližine. Kazen za zgrešeno priložnost je sledila v 86. minuti, znova je zadel Galešić po hitro izvedenem prostem strelu Vita Pluta.