Stojanović je z izbiro tekmeca zadovoljen, saj bo po tekmi z ZDA lahko tudi februarja zbiral koristne informacije za pričetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014. "Gre za reprezentanco, ki jo močno spoštujem, tekma pa bo zelo dobrodošla, saj je Škotska zelo kakovostna ekipa, ki goji specifično igro," je povedal slovenski selektor.

"Tekmo bom izkoristil predvsem zato, da dobim informacije o ekipi, ki goji podoben slog kot nekateri naši nasprotniki v prihajajočih kvalifikacijah za naslednji mundial," je še povedal Stojanović, ki bo tako že februarja lahko nadaljeval z uigravanjem ekipe za prihajajoče pomembne boje.

Tudi škotski selektor Craig Levein z veseljem pričakuje novo možnost za dokazovanje. "Za nami je pozitiven teden in seveda rezultat z zmago na Cipru, tekma s Slovenijo pa bo še en bistven korak v naših pripravah na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Tekma prihaja ob pravem času, Slovenija pa bo za nas zahteven preizkus," je povedal Levein, ki je Škotsko prevzel konec leta 2009, potem ko je pred tem služboval v škotskem Dundee Unitedu.

Prizorišče tekme med Slovenijo in Škotsko bo določeno naknadno, so še sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

Fifa te dni na obisku NZS

Na Nogometni zvezi Slovenije (NZS) se je v teh dneh mudila petčlanska delegacija Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki se je v sklopu programa kakovosti seznanila z delovanjem NZS z organizacijskega, administrativnega, s finančnega in strokovnega vidika. Prvi vtisi so zelo pozitivni.

Fifin program kakovosti, t.i. Quality Programme, stremi k pomoči nogometnim zvezam po svetu z nasveti in predlogi dobre prakse, ki jih uporabljajo njene članice, za doseg še boljšega in učinkovitejšega delovanja na številnih področjih. Petčlanska delegacija, ki jo je vodila Eva Pasquier, je v treh dneh opravila razgovore s predstavniki vseh ključnih sektorjev NZS ter drugih deležnikov (predstavniki Združenja 1. SNL, sodnikov, trenerjev, medijev ...) ter obiskala MNZ Ljubljana in nogometni klub Domžale.

Prvi vtisi so pozitivni, predstavniki delegacije, v kateri so bili še svetovalec za strokovno področje, finančni svetovalec in revizor ter svetovalec za področje marketinga in odnosov z javnostmi, so bili z videnim zadovoljni, skupaj z NZS pa bodo v nadaljnji analizi poiskali še področja, kjer je možen napredek.

Predstavniki Fife so pozitivno izpostavili razvoj NZS in slovenskega nogometa na ključnih področjih od zadnjega uradnega obiska Fifine delegacije, ki je bil februarja 2005, so sporočili iz NZS.