Torres je januarja letos Liverpoolov dres zamenjal za Chelseajevega, prestop vreden kar 58 milijonov evrov pa velja za enega najodmevnejših v zadnjem času. Španec je svojo prvo tekmo v modri športni opravi odigral prav proti nekdanjemu klubu in po golu Raula Meirelesa, še enega igralca, ki se je pridružil londonskemu velikanu, moral priznati poraz z 0:1.

Torres svoje visoke cene še ni upravičil, saj je za moštvo s Stamford Bridgea zaenkrat dosegel le tri zadetke, od tega dva v letošnji sezoni. "Nisem jaz tisti, ki določa mojo ceno. Klubi so tisti, ki odločajo o tem, koliko bodo za nekoga odšteli. Imam izjemno srečo, da sem v preteklih desetih letih doživel veliko lepih nogometnih trenutkov. Prepričan, sem, da lahko od mene najboljše  še pričakujete,“ je samozavestno na številne kritike odgovoril napadalec.

Španskega reprezentanta so pretekli teden na prijateljski tekmi proti Angliji navijači na Wemblyju pozdravili s številnimi žvižgi, še bolj sovražen sprejem pa lahko pričakuje v nedeljo od Liverpoolovih podpornikov. "Pričakujem še glasnejše žvižge in večje zbadljivke kot na Wembleyju. Navijači Liverpoola so namreč pozorni le na to, kar jim pove klub. Prave resnice okoli mojega prestopa v Chelsea ne poznajo. Zaradi tega jim ne zamerim, za mene bodo oni vedno nekaj posebnega.“

27-letnik je svoje najlepše trenutke doživel pod vodstvom Rafe Beniteza, saj je takrat na 79 tekmah angleškega prvenstva dosegel zavidljivih 59 golov. Po odhodu odličnega trenerja je na klop sedel Roy Hodgson in forma Torresa je strmo padla. "Nihče me ni tako dobro razumel kot Rafa Benitez. Je fantastičen trener in za uspehe mu veliko dolgujem. Njegova ekipa gre vedno na igrišče z enim samim ciljem – tekmovati. Pogosto je premagoval klube z znatno večjim proračunom,“ je o svojem nekdanjem trenerju dejal Torres.