Izbranci Tomaža Kavčiča so v Novi Gorici svojo nalogo opravili z odliko. Proti Litvi so ne le dosegli svojo četrto zmago v kvalifikacijah, s katero so vsaj začasno sami na vrhu skupine 2, temveč so s hitro, domiselno in na trenutke duhovito igro tudi navdušili gledalce. Litovci so bili tokrat povsem podrejen tekmec, Slovenci pa potrdili resno kandidaturo za preboj v "play-off".

Slovenska vrsta je tekmo začela s kar standardno postavo, v kateri je namesto bolnega Mitje Reška na levem boku obrambe začel Dejan Trajkovski, namesto kaznovanega Nejca Mevlje pa je mesto v osrčju zadnje vrste zasedel Aljaž Struna. Že po desetih sekundah se je v priložnosti znašel Rajko Rep, a meril točno v litovskega vratarja. Ta se je še posebej izkazal v 14. minuti, ko je nevarno sprožil Haris Vučkić.

Določene vrzeli v slovenski zadnji vrsti so uvodoma razkrili tudi litovski nogometaši, ki so prišli do strelov v 10. in 18. minuti, v 23. pa so gostitelji zadeli. Kevin Kampl je podal z desne strani pred gol, kjer je Robert Berić iz bližine žogo le potisnil v mrežo. Boljši in kakovostnejši Slovenci so podvojili prednost v 37. minuti, po podaji Vučkića z desne strani je z desetih metrov zadel Dejan Lazarević.

Tudi v drugem polčasu so Slovenci povsem nadzorovali dogajanje na igrišču, gledalce navdušili tudi z nekaterimi lepimi in duhovitimi akcijami, pri zaključevanju akcij je bil najdejavnejši Vučkić, ki pa ni bil dovolj natančen. V 68. minuti mu je za nameček veselje preprečil kar Berić. Vučkić je lepo prodrl, nizal litovske branilce enega za drugim, lepo prišel do strela, toda na nepravem mestu se je znašel napadalec Maribora in žogi preprečil pot v mrežo.

V 72. minuti je hitri Lazarević s svoje polovice potegnil v protinapad, prišel pred Emilijusa Zubasa, toda slednji je bil uspešnejši in je žogo ustavil. V zaključku tekme so Slovenci še naprej brez težav držali vse niti igre v svojih nogah, tako da so se na koncu lahko povsem zasluženo veselili treh točk.

* Skupina 2:
Slovenija - Litva 2:0 (2:0)

- lestvica:
1. Slovenija 6 4 1 1 10:3 13 točk
2. Švedska 4 3 1 0 7:1 10
3. Finska 4 2 1 1 3:2 7
4. Malta 6 1 2 3 6:11 5
5. Litva 6 1 0 5 3:10 3
6. Ukrajina 2 0 1 1 2:4 1