60 milijonov Kitajcev si je ogledalo nedeljski obračun kraljevega kluba z Osasuno, kjer je Ronaldo zabil tri gole, Real pa je slavil visoko zmago s 7:1. Tekma je bila odigrana ob nekoliko neobičajnem času, saj se je začela že ob 12. uri, kar je Kitajcem omogočilo, da si jo ogledajo v večernih urah. Odziv na vzhodu je bil izjemen, sedaj pa si v državi z največ prebivalci na svetu želijo še več.

“Izjemno je bilo gledati Real Madrid po večerji, ne pa kot ponavadi, ko moramo čakati skoraj do jutranje zore, da ujamemo kaj od dogajanja,“ so zapisali pri kitajskem The Shenzen Daily, medtem ko so pri časniku Xinhua pozvali k igranju “el clasica“ ob istem času.

“Tudi tekma med Realom in Barcelono bi morala biti odigrana ob enakem terminu, saj bi imela tako tudi velik odziv gledalcev na Kitajskem. Španija želi zadovoljiti svoje kitajske navijače, zato so tudi uvedli opoldanski termin tekem,“ so zapisali v Xinhuaju, kjer so šli še nekoliko dlje z izjavo, da bi kitajsko tržišče lahko pomagalo rešiti španski nogomet, ki se je znašel v finančni krizi.

Trener Reala Jose Mourinho je izjavil, da so mu tekme opoldan kar pri srcu, medtem ko je predsednik Barcelone Sandro Rosell hladno zavrnil podrejanje zunanjemu trgu.

“Nikoli ne bi prestavil tekme na opoldan samo zaradi kitajskega trga. Želimo odpreti vrata tujemu trgu, a ob tem ne bomo pozabili svojih korenin,“ je dejal Rosell.

“Nismo sprejeli še nobene odločitve. Moramo se usesti in se o tej možnosti pogovoriti,“ pa je dejal glavni tajnik španske nogometne zveze Carlos del Campo.