Začetek nove sezone je bil nekoliko okrnjen, ker ekipa Pop TV/Kanal A ni zbrala zadostnega števila igralcev. Tekma s Premiero sicer še ni registrirana, saj bo potrebno ugotoviti razloge odsotnosti varovancev Jureta Rota. Če bodo le-ti tekmovali, bo verjetno registrirana v korist aktualne prvakinje, ki je tako opravila le krajši trening.

Nekatera moštva so nekoliko spremenila svoje postave, posebej se je okrepila ekipa Kapodol, saj je po odpovedi sodelovanja Media busa v svoje vrste privabila Uroša Slaka, na seznamu pa je tudi bivši reprezentant Džoni Novak, ki pa tokrat (še) ni nastopil. V napadu Dnevnika je Domna Ranta zamenjal Uroš Hafner, nov dres pa je ponovno oblekel Anže Bašelj, ki je prava zvezda medijskega prestopnega roka, saj vsako leto igra za drugo ekipo. Letos naj bi polnil nasprotnikove mreže v majici Športne televizije, manj pa naj bi tresel vratnice. Na uvodnem srečanju je namreč trikrat zadel okvir vrat, enkrat pa vendarle tudi mrežo Planeta Siol.net. Če bo želel mikrofon zamenjati z dresom Dareta Vršiča, bo moral še pridno trenirati. Prvi zadetek v novi sezoni je dosegel Borut Bohinc (Kapodol), na prvih treh odigranih srečanjih pa jih je padlo 14.

V letošnjo ponedeljkovo druščino se je prijavilo deset medijskih hiš. Tekmovanje bo razdeljeno na tri dele. V prvem, ki bo potekal natanko tri mesece, se bodo vse ekipe pomerile po enkrožnem sistemu, v drugem bodo razdeljene na prvo šesterico, sedmo- do deseto uvrščene ekipe prvega dela pa bodo igrale svojo ligo. Vse točke iz prvega dela se bodo ekipam v drugem delu prištevale. V končnici se bodo za novega medijskega prvaka pomerile najboljše štiri uvrščene ekipe po drugem delu (polfinale in finale). Kot že omenjeno brani naslov Premiera, drugo mesto v prejšnji sezoni je osvojila GTV, tretje pa Finance.