Kraljevi klub iz Madrida je včeraj že v času kosila povsem razbil Osasuno s 7:1, na tekmi pa je svoj prvi nastop za beli balet dočakal tudi dolgo časa poškodovani Turek Sahin, ki je pred sezono za 10 milijonov evrov prestopil iz nemškega prvaka Borussie.

Sahin je v igro vstopil v 67 minuti pri izidu 6:1, ko je zamenjal Samirja Khediro. “To je velik dan zame. Želim se zahvaliti vsem v Madridu, ki so verjeli vame in me ves čas okrevanja podpirali. Pred vstopom v igro sem bil nervozen, a trema in pritisk sta izginila že po nekaj minutah na igrišču,“ je po debiju za Real dejal Sahin.

Njegov nastop pa je razjezil Turke, še posebno njihovega selektorja Gussa Hiddinka, ki mladega vezista ni uvrstil na seznam igralcev za tekmi dodatnih kvalifikacij proti Hrvaški, ker je mislil, da še ni povsem okreval po dolgotrajni poškodbi. Turški mediji so se razpisali, kako je Jose Mourinho prevaral Hiddinka, ker je trdil, da Sahin še ni pripravljen za igranje tekem, nato pa ga je sam poslal v igro že na tekmi z Osasuno.