Na nedeljski tekmi druge kolumbijske lige je navijače domače ekipe Junior šokiral branilec nasprotnega moštva Deportiva Pereire Luis Moreno, ko je povsem hladno prišel do nemočne sove, sicer maskote domače ekipe, in jo brcnil. Domači navijači so razumljivo jezno odreagirali na kruto potezo nasprotnika.

Sovo, ki se je znašla na igrišču med napadom domače ekipe, je najprej eden od igralcev nesrečno zadel z žogo in jo omamil, da je ostala nepremična na zelenici. Nekaj trenutkov kasneje pa je pristopil Louis Moreno in na veliko začudenje in grozo domačih navijačev sovo brcnil, kot bi bila žoga. Moreno je nato le mirno odšel dalje, šokirani domači igralci pa so se takoj zbrali okoli sodnika.

“Igralec bi moral biti strogo kaznovan za to grozno, netolerantno potezo, ki si jo je privoščil,“ je po tekmi dejal Ramon Jesurum, predsednik kolumbijske lige in dodal, da bo disciplinska komisija kaznovala Morena.

Do konca tekme se je s tribun stadiona ob vsakem dotiku Morena z žogo slišalo “Morilec!“, igralec pa se je po tekmi vendarle opravičil za svoje dejanje, a opravičilo najbrž ne bo tako hitro pomirilo jeznih domačih navijačev.

Nesrečno sovo so odpeljali na pregled k veterinarju, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno desno nogo.