Nekoliko presenetljivo najbolje kaže našemu selektorju Matjažu Keku, ki si ga na trenerskem mestu kluba s Poljuda želijo videti nekateri člani hajduškega odbora. Kot pišejo naši južni sosedje, je Kek s slovensko izbrano vrsto napravil niz odličnih rezultatov in bi zato zagotovo lahko predramil zaspano ekipo, ki si tudi letos želi osvojiti državni naslov. Slovenski selektor je tudi sicer velik navijač splitskega kluba in je to že večkrat povedal tudi v javnosti.

Poleg našega selektorja so v igri za delovno mesto na čelu Splitskega kluba tudi trije hrvaški trenerji Vulić, Karačić in Mršić.

Kek govorice odločno zanika

"Nihče z menoj ni kontaktiral. Z NZS imam veljavno pogodbo. Z moje strani bi bilo skrajno neprofesionalno, če bi razmišljal o čemerkoli drugem, kot o pripravi na tekmo proti Gruziji. Bilo bi neprofesionalno do igralcev in navijačev. To ni moj način. V nobenem kontekstu ni možnosti, da bi vodil tako klub, kot reprezentanco, tega ne dopušča niti nogometna zveza. Tudi sam menim, da je delo selektorja preveč odgovorno in resno in zahteva polnega človeka. Zelo bom vesel, če bom pogodbo oddelal do konca, in da bom dobro vodil ekipo. Nisem človek, ki bi mi godilo pojavljanje v medijskih ugibanjih. Res je, da je Hajduk velik klub s fantastičnimi navijači. Mogoče kdaj kasneje," je za spletni portal Žurnal24 vsa namigovanja ovrgel Kek.