Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Etien Velikonja, poškodovani nogometaš Hit Gorice: Že poleti želim oditi v tujino

Ljubljana -  Etien Velikonja je bil v minuli sezoni najbolj vroč napadalec v slovenski nogometni ligi. Nato so se začele težave. Najprej so menedžerski in še kakšni drugi lobiji ter interesi okoli novogoriškega kluba poskrbeli, da je ostal brez prestopa v tujino, nato si je oktobra na tekmi s Koprom hudo poškodoval koleno.

Etien Velikonja

V teh dneh nabira moč, počasi pa se približuje trenutek, ko bo v modro-belem dresu spet stopil na igrišče. Danes bo pesti stiskal za soigralce, ki bodo gostovali pri Interblocku (ob 16. uri). Drava se bo pomerila z Rudarjem (ob 16. uri), Olimpija bo krizo skušala prekiniti pri Kopru (ob 17. uri), Domžale pa doma proti Nafti (ob 17. uri). Maribor bo gostoval v Celju (ob 17. uri).

Kako poteka rehabilitacija poškodovanega kolena?

Sem v zaključni fazi. Zdrav sem že, moram se le še dobro pripraviti. Tečem in izboljšujem kondicijsko pripravljenost. Moja tiha želja je, da se konec aprila vrnem na igrišče.

Koliko ur na dan preživite na terapijah in v fitnesu?

Dve uri dopoldne in popoldne od 13. ure do 21.30.

Je to bolj naporno kot treningi in tekme?

Je. Ampak treba je delati postopoma. Že sedaj sem dosti bolje pripravljen, kot sem bil pred poškodbo. Kaže odlično in upam, da ne bo zapletov.

Kako vas je zaznamovala težka poškodba?

Na začetku je bilo težko, a sem se kmalu sprijaznil s tem, kajti vedno sem bil optimist. Hitro sem dobil željo, da se čim bolj zdrav čim prej vrnem. Odločil sem se, da ne bom ničesar prehiteval, ker je zdravje na prvem mestu. Na začetku nismo hiteli, zato je koleno sedaj v odličnem stanju. Imel sem poškodovane križne vezi in medialno vez. Križna vez je nova in mogoče še bolj trda kot prej. Večji problem bi bil, če bi imel poškodovan meniskus.

Verjetno ste si postavili nove načrte. Si že poleti želite oditi v tujino?

Vedno sem si postavljal postopne cilje. Pomembno je, da se dobro pripravim in da s kolenom ne bo težav. Moj cilj je odhod v tujino v poletnem prestopnem roku, ker moram iti nekam, kjer bom napredoval.

Pred poškodbo ste bili tik pred prestopom v tujino, najbližje ste bili Bochumu. Je bilo vpletenih preveč interesov, da bi do prestopa prišlo?

O tem ne bi rad razpredal, ker je to za menoj. Ljudje, ki so onemogočili prestop, že vedo, kdo je to storil. Jaz se le želim vrniti na igrišče in čim bolje igrati.

Pred meseci ste dejali, da sta vaša agenta sedaj zgolj oče in mama. Ostaja pri tem?

Da. Tako je najbolj pošteno. Ne želim dajati nikomur priložnosti kar tako. Da si kdo prisluži to možnost, mora nekaj narediti.

V Novi Gorici je precej finančnih težav. Jih nogometaši občutite?

Ni lahko. V Sloveniji se z nogometom ne da obogateti. Jaz ne igram zaradi denarja. Nekaj najlepšega je, da lahko igram nogomet. Finančni problemi so, bodo in so že bili. S tem se bodo ukvarjali drugi.

Plače zamujajo?

Da, kot povsod v Sloveniji.

Imate z novo upravo kaj stika? Ste dobili vtis, da bo šlo sedaj na bolje?

Razen s športnim direktorjem, ki je edini vprašal, kako je z menoj, nimam stikov z njimi. Pomembno je le, da se vrnem. To, kako bo delala uprava, je njena stvar. Naloge nogometašev so povezane z igriščem, uprave pa, da zagotovi čim boljše pogoje za delo.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Anketa Arhiv anket