Po najbolj optimističnih napovedih naj bi bila pogodba podpisana že v ponedeljek zvečer, vendar se to tedaj še ni zgodilo. Simič je na novinarski konferenci dejal, da so ugodili vsem zahtevam, ki so na naslov NZS prišle do ponedeljka ob 21.40 in dodal, da je bilo v njegovi spletni pošti še nekaj novih včeraj zjutraj, »česar pa ne namerava upoštevati«. A to je le ena verzija dogodkov.


Sledila so nova pogajanja, ki so se zavlekla do poznih večernih ur, prinesla pa so le delni odgovor. Nogometaši in Simič so se dogovorili za premije za uvrstitev na svetovno prvenstvo v višini 2,8 milijona evra brez sponzorskega dela in okoli 3,4 milijone evrov z upoštevanjem deleža od sponzorskega denarja. Obe cifri sta v bruto vrednosti. Na uho nam je prišlo, da Simičeve izjave o tem, da naj bi včeraj zjutraj reprezentanti poslali nove zahteve, igralcem niso bile niti najmanj všeč. Drugi viri namreč pravijo, da naj bi Simič v nasprotju z dogovorom »pozabil« v pogodbo napisati nekatere pomembne stvari, na kar naj bi ga nogometaši, ki so včeraj opravljali vse svoje sponzorske obveznosti, čeprav pogodba še ni bila podpisana, »spomnili«.

Težava še vedno obstaja glede pravilnika nagrajevanja, ki bo v veljavo stopil po svetovnem prvenstvu. Tega reprezentanti niso sprejeli. Jasno je, da se vroča juha ni prav nič ohladila, ampak je kvečjemu še bolj vrela. Kakšen nov zasuk ni izključen po današnji tekmi proti Katarju.