Pester nogometni konec tedna je sicer za nami. Sobota je bila mirna, brez omembe vrednih dvobojev, kar je bilo zatišje pred viharjem. Nebo se je nato začelo črniti okoli nedeljskega opoldneva, ko je Milan proti Atalanti izgubil v 96. minuti, s čimer je skoraj zagotovo zamudil zadnji vlak za uvrstitev na evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Po zadnjih informacijah je s tem priložnost za vodenje Milana v prihodnji sezoni izgubil tudi Clarence Seedorf, ki naj bi se na stolčku rdeče-črnih obdržal zgolj z uvrstitvijo v evropsko ligo.

Prve kaplje dežja so se pojavile ob začetku zadnjega kroga angleške lige, a kaj več od rahle plohe ni bilo. Manchester City je namreč povsem brez težav prišel do nove zmage in novega naslova državnega prvaka, z dolgimi nosovi pa so ostali pri Liverpoolu. Rdečim iz mesta Beatlov ni v uteho niti to, da so sezono pred največjim rivalom Manchester Unitedom končali z dvajsetimi točkami prednosti. Osmoljenec leta je brez dvoma Steven Gerrard, ki je pred dvema tednoma z veliko napako proti Chelseaju poskrbel za odločilen poraz Liverpoola.

Toda nebo se je povsem razbesnelo, ko se je v Španiji začel predzadnji krog. Atletico je proti Malagi že zaostajal, a na koncu je imel celo napad za deseti naslov španskega prvaka. Barcelona je bila ves ta čas bleda proti Elcheju, a po vseh čudežih in preobratih v letošnji sezoni je od državnega naslova oddaljena zgolj eno zmago. Tresla se je gora, rodila se je miš. Atletico in Barca sta zgolj remizirala, zato bo o prvaku odločal medsebojni dvoboj prihajajočo soboto na stadionu Camp Nou.

Toda če se zgodovina ponavlja, potem je že jasno, da bo Atletico najboljši v Španiji, Real pa v ligi prvakov. Tako je bilo namreč tudi daljnega leta 1966, ko je bila Avstrija prvič in edinkrat do sobote najboljša na evrovizijski popevki. Kdo ve, morda pa bo imela Conchita Wurst kmalu koncert tudi v Madridu.