Zaradi čudne začetne enajsterice na gostovanju pri Realu Sociedadu je številne kritike prejel trener Barce Luis Enrique. A bistvo problema ni to, da je največje zvezdnike pustil na klopi, kar je v osnovi pravilna poteza, saj zaradi pomanjkanja treninga niso bili z glavo pri stvari, ampak to, da je Messiju, Neymarju in Alvesu sploh dovolili daljše počitnice kot preostalim v ekipi. Luis Suarez, Mascherano in Adriamo pa so lahko prišli nazaj v Barcelono pravočasno, čeprav so ravno tako iz Južne Amerike? Več kot očitno je, da Luisu Enriqueju bolj kot kar koli drugega primanjkuje predvsem avtoritete, saj njegova beseda velja manj kot beseda glavnih igralcev.

Kaos pri Barceloni je včeraj terjal novo žrtev. To je odstavljeni športni direktor Andoni Zubizarreta. Nekdanji vratar Barce se je podpisal pod številne nespametne poteze. Nikomur ni jasno, kako je možno, da je v Barcelono pripeljal brazilskega branilca Douglasa Costo, ki je bil še v domovini povprečnež, čeprav zlobni jeziki namigujejo na sporne denarne tokove pri menedžerskih poslih. Strel v prazno je bil tudi nakup belgijskega branilca Thomasa Vermaelna, ki je že prišel poškodovan, nato pa se je njegovo stanje le še poslabšalo.

Vrh ledene gore je bila kazen Mednarodne nogometne zveze, zaradi katere Barcelona do leta 2016 ne bo smela kupovati novih nogometašev, ker je mešetarila s pogodbami mladoletnih tujih igralcev. Ko ima hudič mlade, jih ima res veliko.