Ljubljančani so porazno odprli tekmo, trener Sašo Filipovski pa je že na prvi minuti odmora glasno zavpil "Zbudite se". A napotki in številne menjave niso pomagale, njegovi varovanci so bili v prvi polovici tekme v podrejenem položaju, delali so prav začetniške napake, nesrečni Alen Omić je celo dosegel "avtokoš". Ob koncu prve četrtine so po zadetem metu za tri točke kapetana in športnega direktorja splitskega kluba Nikole Vujčića zaostali za 13 točk (8:21). Najvišja zaostanka so si pridelali v 12. in 15. minuti (10:25 in 14:29), predvsem na račun slabega skoka: Splitčani so v prvem polčasu pobrali 17, Ljubljančani pa zgolj šest žog.

Ljubljanska zasedba je drugo polovico tekme začela z zaostankom 11 točk (31:42), ki ga navkljub veliko boljši predstavi ni zmogla nadoknaditi. V 28. minuti drugega se je sicer približala na štiri točke zaostanka (46:50), a nato je motivirana dalmatinska zasedba znova odločneje pohodila stopalko za plin in gostujoči ušla na dokaj varno razliko enajstih točk (49:59).

Union Olimpija je v zadnjih desetih minutah skušala tekmo postaviti na glavo in le malo je manjkalo, da bi bila v tem uspešna. Ob koncu 38. minute se je po zabijanju Omića približala na dve točki zaostanka (66:68), nato pa je Split naredil delni izid 7:0 in razrešil vse dvome o zmagi.

V ljubljanski ekipi so Klemen Prepelič, Teemu Rannikko in Sasu Salin dosegli po 14 točk, povsem pa je odpovedal Jaka Blažič, ki je v slabih 24 minutah prispeval le štiri točke. V domači je Josip Sobin dosegel 18, veteran Vujčić pa 14 točk.