Rezultati prvih tekem prvega kroga:

Tekme ob 14.30:

Izrael - Velika Britanija 71:75 - po podaljškuLatvija - BiH 86:75

Gruzija - Poljska 84:67

Turčija - Finska 55:61

Prva tekma "slovenske" skupine C v Celju je pripadla Gruziji. Pred tekmo favorizirani Poljaki so vodili s 6:2 v uvodnih minutah tekme, nato pa so Gruzijci na krilih Viktorja Sanikidzeja, ki je dosegel 23 točk, povsem potolkli tekmece in prišli do prve zmage (84:67) na prvenstvu, Poljaki pa imajo po porazu le še minimalne možnosti za preboj v drugi del. Pri Gruzijcih je 18 točk dodal nekdanji igralec ljubljanske Olimpije Manučar Markoišvili, pri Poljakih pa je bil najboljši posameznik Marcin Gortat, ki je dosegel 12 točk in 8 skokov.

V skupini A v ljubljanski Hali Tivoli sta se uvodoma pomerili reprezentanci Izraela in Velike Britanije, o zmagovalcu pa je odločil šele podaljšek. Zmago s 75:71 so presenetljivo slavili britanski košarkarji, ki na prvenstvu nastopajo brez nekaterih najboljših košarkarjev. Kyle Johnson je za zmagovalce dosegel 22 točk, Kieron Achara jih je dodal 18, Myles Hesson pa 14. Za Izraelce se je s 17 točkami najbolj izkazal Afik Nissim.

Na Jesenicah se v predtekmovanju merijo ekipe skupine B. Uvodno tekmo dneva so dobili Latvijci, ki so s 86:75 ugnali bosansko izbrano vrsto. Pri Latvijcih je bil najbolj razpoložen Rolands Freimanis, ki je dosegel 24 točk, Rihards Kuksiks jih je k zmagi dodal 13, Kristaps Janicenoks pa 12. Pri reprezentanci Bosne in Hercegovine je bil z 19 točkami najboljši Nihad Djedović, 18 točk je zbral Mirza Teletović, 16 pa Elmedin Kikanović.

V skupini D v Kopru so se na uvodni tekmi pomerili turški in finski košarkarji. Čeprav imajo Turki v svojih vrstah zvezdnike Hidayeta Türkogluja, Ersana Ilyašovo in nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta Emirja Preldžića, so na prvi tekmi prvenstva klonili proti Fincem, ki jih je na tribunah spodbujalo okoli tisoč navijačev. Severnjaki so bili boljši z 61:55. Pri finski vrsti sta se s po 12 točkami najbolj izkazala branilec ljubljanske Union Olimpije Sasu Salin in Petteri Koponen, pri razglašeni turški vrsti pa je bil z 12 točkami prvi strelec Ender Arslan.