Po izenačenem obračunu ste v zaključku klonili proti Olimpiji.

Olimpija se je dobro pripravila na nas. Stisnili so nas v obrambi, naši strelci pa niso bili pri metu. Odstotek za tri točke smo imeli katastrofalen. Ljubljančani so se borili, imeli večjo željo in dobili veliko »nikogaršnjih« žog. Poleg tega so imeli preveč skokov v napadu. Tokrat enostavno nimamo izgovora, saj smo se teden dni pripravljali na Olimpijo. V domači dvorani igramo super, saj smo izgubili le proti Kazanu, kjer smo vsi prikazali katastrofalno predstavo. V gosteh pa smo prišli le do enega uspeha. Pravega razloga ne poznamo. Upam, da bomo kmalu našli odgovor.

Met vam ni stekel. Ste bili ob vrnitvi v Stožice pod pritiskom?

Ne. Met mi resda ni stekel, a sem se zelo trudil v obrambi in pokazal pravo borbo. Vrgel sem tisto, kar moram. Vesel sem, da sem ob predstavitvi dobil aplavz gledalcev, kar pomeni, da me niso pozabili.

Ko ste povedli za deset točk, je kazalo, da boste tekmo dokončno prelomili v svojo korist. Kaj se je nato zgodilo?

Tekmo smo dobro odprli. A imeli smo samo enega pravega organizatorja igre, saj se je Stefan Marković poškodoval. Prihodnji teden bo nared in verjamem, da bo Olimpija plačala za ta poraz.

Z direktorjem reprezentanc Matejem Avanzem sta imela v torek sestanek. Kaj vam je povedal?

Predstavil mi je program pomlajevanja. Dejal je, da je primaren cilj evropsko prvenstvo 2015 v Ukrajini in preboj na olimpijske igre 2016 v Riu de Janeiru. Dejstvo je, da bodo nekateri starejši igralci takrat stari več kot 35 let, mi mlajši pa v najboljših letih. Povedal je še, da si mora normalno vsak izboriti mesto. Odgovoril sem mu, da sem pripravljen pomagati in sodelovati, a ne na mestu organizatorja igre, temveč kot branilec, kar je moj primarni igralni položaj.gte