Slovenija je na prizorišče na Kanarske otoke odpotovala šest dni pred uvodno preizkušnjo proti Avstraliji, saj bo tam odigrala še zadnjo prijateljsko tekmo. V torek ob 20. uri se bo pomerila z branilci naslova in prvimi favoriti za naslov svetovnega prvaka, Američani.

Reprezentanca in strokovno vodstvo so na Brniku odgovarjali še na vprašanja novinarjev, ki so jih pospremili na pot. Selektor Jure Zdovc je priznal, da je pred vsakim velikim tekmovanjem malce živčen. "Danes sem presenetljivo dobro spal, morda tudi zato, ker se prvenstvo začne šele čez slab teden. Po pravici povedano, sploh ne razmišljam o Američanih, temveč se bolj ukvarjam s stvarmi, ki jih moramo še postoriti in popraviti pred tekmovanjem. Ni jih tako malo in to mi povzroča največ skrbi," pravi selektor.

Let do kanarskih otokov bo trajal dobrih šest ur, saj bo letalo vmes pristalo v Malagi in iz preventivnih razlogov dotočilo gorivo. Ekipa bo na otok prispela nekaj minut po polnoči po lokalnem času. Ponedeljkovo dopoldne bo namenjeno regeneraciji, že popoldan pa slovenske košarkarje čaka prvi trening v novi dvorani Arena, ki bo za prvenstvo sprejela nekaj manj kot 10.000 gledalcev.

Slovenija se bo v predtekmovanju merila z Avstralijo, Mehiko, Južno Korejo, Angolo ter Litvo. V osmino finala, ki bo potekala v Barceloni, se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz vsake skupine.