Slovenija bo uvodni nastop na tretjem zaporednem svetovnem prvenstvu opravila 30. avgusta proti Avstraliji, do tedaj pa jo čakajo še štiri pripravljalne tekme. Tri bo odigrala od četrtka do sobote na turnirju Telemach v Stožicah, zadnjega pa 26. avgusta ob 20. uri z ZDA na Gran Canarii. Najprej se bo pomerila z Iranom, Brazilijo in Litvo. Vse tri tekme se bodo začele ob 20.05.

"Imam še kar nekaj neznank, saj na zadnji tekmi proti Litvi nista igrala Goran Dragić in Domen Lorbek, pa tudi Erazem Lorbek se nam bo pridružil šele v Ljubljani. Če bodo glave igralcev prave in pri stvari, je časa za uigravanje še dovolj. Pred domačimi gledalci v Ljubljani nam zagotovo ne bo manjkalo motivacije in mislim, da bodo v Stožicah igralci pokazali pravi obraz," pravi selektor Jure Zdovc.

Za slovenskega stratega sta ključni prvi dve tekmi na svetovnem prvenstvu. Prva je Avstralija, prvak Oceanije, druga že naslednji dan pa Mehika, prvak Srednje Amerike. "Dobro je, da imamo trenutno še težave, saj bi bilo nekaj narobe, če bi že zdaj igrali najboljšo košarko. Zame bosta ključni prvi dve tekmi. Avstralija ima zelo podobno ekipo kot Litva, se pravi visoke igralce na pozicijah tri ter fizično močne štirice. Fizično smo dobro pripravljeni, manjka nam pa še malce taktične podlage," dodaja Zdovc.

Dragić pogreša hitrejšo igro in Lorbka

Prvi zvezdnik reprezentance Goran Dragić je v Litvi odigral prvi dve tekmi. Ostale so mu še tri (Brazilija, Litva, ZDA). Zvezdnik Phoenixa pogreša nekoliko hitrejšo igro, predvsem takšno, kot je reprezentanco krasila na lanskem eurobasketu in kakršna je pisana na kožo mladim in hitrim slovenskim košarkarjem.

"Zaenkrat igramo toplo-hladno. Imamo še nekaj časa, da popravimo napake in da v igro vnesemo malce več hitrosti. Upam, da se je Erazem Lorbek pozdravil in da bo sposoben za igro. Potrebujemo njegovo višino in izkušnje pod obročema," meni Goran Dragić.