Nekoliko težje delo čaka Olimpijo, saj v letošnji sezoni v dvorani Leona Štuklja še ni uspela na kolena spraviti Novomeščanov. Ti so bili na domačem parketu boljši v ligi ABA, v ligi Telemach za prvaka in na prvi finalni tekmi. Trener Aleš Pipan na prvih dveh obračunih ni mogel računati na popolno moštvo. V Novem mestu zaradi poškodbe še ni bil nared Jakov Vladović, medtem ko je iz istega razloga v Tivoliju na klopi za rezervne igralce obsedel Jaka Brodnik.

Štiriinpetdesetletnemu Celjanu je na prvih dveh tekmah uspelo svoje moštvo pripraviti do tega, da je po višjem zaostanku v zadnjih minutah še zbralo moči za povratek, a bi si v tretje želel, da bi bila igra skozi vseh 40 minut bolj konstantna. »Želim si, da tokrat ne ponovimo napak, ki smo jih delali na prvi tekmi finalnega niza lige Telemach. Odigrati moramo hrabro in odgovorno, kot v drugem polčasu obračuna v dvorani Tivoli. Vse bo odvisno od nas samih. Fantje se morajo zavedati, da je to finale, in tekmo odigrati odločno ter se ne bati nasprotnika. Igrati bodo morali svojo košarko in v njej uživati,« pravi Aleš Pipan, ki je v zadnji četrtini druge tekme lahko resnično užival, saj so njegovi košarkarji z agresivno obrambo kar naenkrat povsem razorožili nasprotnika, v napadu pa z nekaj lahkimi koši strli tekmeca.

Prav padec koncentracije po višjem vodstvu je nekaj, kar mora skrbeti stratega Krke Aleksandra Džikića. V letošnji sezoni se je namreč njegovemu moštvu že velikokrat pripetilo, da je zapravilo lepo prednost, kar se ekipi s kar nekaj izkušenimi igralci ne bi smelo prepogosto dogajati. Če je imel srbski strokovnjak na prvi tekmi izredno razpoloženega Jako Klobučarja, mu na drugi vročega posameznika, ki bi v zadnjih desetih minutah odgovornost prevzel na svoja ramena, ni uspelo najti. Džikić zagotovo precej več pričakuje od Luke Lapornika in Sanija Bečiroviča, medtem ko pravo formo po poškodbi rame ni ujel niti Edo Murič, ki je bil v preteklosti pravi strup za ljubljansko moštvo.

»Neresno bi bilo misliti, da bo finalni niz nekdo dobil s 3:0 v zmagah. Vračamo se v Novo mesto, kjer imamo prednost domačega terena. Upam, da bomo pred našimi navijači prikazali boljšo predstavo kot v Ljubljani in zmagali. Nobenih skrivnosti ni, le lastne napake, ki se jih zavedamo, moramo odpraviti oziroma jih spraviti na minimum,« sporoča Aleksander Džikić.