"Na to dvorano me vežejo lepi spomini. V finalu proti Sovjetski zvezi nas je tu spremljalo več kot 12.000 navijačev, atmosfera je bila odlična. Sem pa na eno izmed tekem skorajda zamudil, saj je bila velika gneča v prometu, tako da sem taksistu rekel, naj prej ustavi in zadnje dva kilometra tekel. Trener Aca Nikolić me je vprašal, če se ne bom nič ogreval, pa sem mu rekel, da sem se ogrel med tekom," se je prvenstva, na katerem so izmed Slovencev igrali še Vital Eiselt, Miha Lokar in Marjan Kandus, spominjal Daneu.

Legenda slovenske košarke je obiskal tudi prostore Srbske košarkarske zveze (KSS) in skupaj z direktorjem EuroBasketa 2013 Alešem Križnarjem prisostvoval na novinarski konferenci, ki se jo je udeležilo več kot 40 predstavnikov sedme sile. Med gostitelji so bili med drugim tudi generalni sekretar KSS Andrija Kleut, podpredsednika Dejan Bodiroga in Dejan Tomašević ter selektor Dušan Ivković. "Slovenija je košarki dala veliko, zato je prav, da organizira evropsko prvenstvo. To je lepa država, kjer se vedno počutimo dobro in vem, da bo tudi letos tako. Poleg EuroBasketa 2013 bomo v Sloveniji preživeli tudi del priprav in prepričan sem, da bodo ljudje naredili vse, da bodo te minile brezhibno," je povedal selektor drugouvrščene ekipe z EP 2009. Dogodka pa se, kot je zatrdil, zelo veseli tudi Bodiroga. "Lepo je, da skupaj promoviramo tako izjemen dogodek, ki se ga že zelo veselim. Z lokalnim organizacijskim odborom odlično sodelujemo in verjamem, da bo EP odlično organiziran." 

Kot so zapisali pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) je zanimanje Srbov za EP v Sloveniji ogromno, o čemer priča tudi velik interes tamkajšnjih medijev. Veliko izpostavljenost pa je prineslo tudi gostovanje v televizijski oddaji Žikina šarenica, ki jo vsak konec tedna prek TV ekranov spremlja več kot tri milijone Srbov po celem svetu.