Kako ste se počutili na prvi tekmi, ki ste jo odigrali v dresu Krke?

Vidi se, da še nisem v tekmovalnem ritmu, saj dva meseca in pol nisem odigral nobene tekme. Smo pa kot moštvo dokazali, da imamo veliko srce in da se ne predamo do zadnje sekunde. Ravno na račun bojevitosti smo tokrat zasluženo zmagali.

Dvoboji med Krko in Olimpijo so postali pravi derbiji.

Rivalstvo med Krko in Olimpijo obstaja in prav je tako. Lepo je videti, da je bila dvorana v Novem mestu polna. Upam, da bo tudi v prihodnje tako.

Kljub temu da niste v tekmovalnem ritmu, vas je trener Aleksandar Džikić v zaključku obdržal na parketu. Ste bili presenečeni?

To je edini način, da prideš v pravo formo. Lahko se trudim in treniram stokrat na dan, a je tekma nekaj povsem drugega. Zahvaljujem se navijačem in Džikiću za zaupanje že na prvi tekmi. V prihodnje se bo vse to zaupanje tudi poplačalo.

Kako ste se ujeli s soigralci?

Dobro. Vidi se, da v pripravljenosti zaostajam za njimi in da še ne poznam akcij, zato sem imel nekaj čudnih in počasnih odločitev. Toda po petih dneh treninga sem lahko več kot zadovoljen, saj sem dal prispevek ekipi. Upam, da bo iz dneva v dan boljše.

Kdaj pričakujete, da boste v pripravljenosti ujeli soigralce?

V dobrih štirinajstih dneh bi moral biti že precej dobro pripravljen.

Ste imeli kaj več motivacije, ker je nasproti stala Olimpija?

Ne. Ravno nasprotno. Zagotovo si nisem želel derbija za prvo tekmo, saj, kot sem že dejal, nisem dva meseca in pol odigral nobene tekme, kar bi se poznalo vsakemu igralcu.

V zadnji četrtini ste zaostajali že za deset točk. Kako težko se je bilo vrniti v igro za zmago?

Če sem iskren, izjemno težko. Rezultat je bil zelo nizek. Dokazali smo pravi značaj in tako moramo nadaljevati.

Zdaj vas čaka pomembna tekma v evropskem tekmovanju EuroChallenge proti Tofašu, ki ga morate premagati za napredovanje v naslednji krog.

Čaka nas težak nasprotnik. Tofaš bomo dobro preučili in krenili po napredovanje.

Glede na to, kaj vse ste v karieri že osvojili, vam nastopanje v EuroChallengu sploh predstavlja pravi motiv?

Zagotovo. Motiv imam igrati na vsaki tekmi, tudi če bi nastopali v ligi Ž. Ni važno, kakšno tekmovanje je. Če je prisotna tekmovalnost, potem imam vedno motiv. Dokler bom čutil to v sebi, bom tudi igral.

Očitno je, da sta se s trenerjem Džikićem hitro dobro ujela.

Džikić zelo dobro razume košarko. Ve, kaj lahko pričakuje od vsakega od nas, in to poskuša tudi izkoristiti.

Je bil on ključen za to, da ste se odločili obleči dres Krke?

Ključna človeka sta bila dva – Jasmin Hukić in Džikić. Tudi dejstvo, da poznam Paviča, Klobučarja in Muriča od prej, mi je olajšalo odločitev.

Ostali izidi 12. kroga: Igokea – Cedevita 96:89 (Jorović 26; Baždarić 16), Cibona – Široki 91:80 (Strawberry 26; Petrović 20), Zadar – Radnički 89:76 (Šutalo 22; Lešić 21), Mega Vizura – Szolnoki Olaj 95:89 (Jokić 20; Holiday 21), MZT Skopje – Crvena zvezda 65:58 (Davis 19; Nelson 13, Blažič 7), Partizan – Budućnost 72:65 (Kinsey 16; Šehović 15), vrstni red: C. zvezda in Partizan 9-3, Cibona, Cedevita in Igokea po 8-4, Budućnost 7-5, Mega Vizura 6-6, MZT Skopje, Krka in Zadar po 5-7, Radnički in Szolnoki Olaj 4-8, Olimpija in Široki 3-9.