Washington je v Indianapolisu že v uvodu napovedal, da je v goste v Indiano, kjer je doživel kar 12 porazov, tokrat prišel po zmago in povedel z 8:0 in 18:7 ter tik pred koncem prve četrtine celo s 26:12. Gostitelji so nato vzpostavili ravnotežje, tik pred polčasom pa spet popustili. Ko je po odmoru prednost gostov v 25. minuti narasla na 68:52, je vse kazalo, da je zmagovalec znan, so se gostitelji spet prebudili in do konca tretjine z delnim izidom 10:1 občinstvu na tribunah vrnili upanje.

V zadnji četrtini so gostje prednost spet povečali, košarkarji Indiane pa so v končnici poraz omilili. Tik pred koncem je za domače, ki na tekmi nikoli niso vodili, trojko zadel še George Hill. Pri Indiani sta po 18 točk dosegla Hill in George Paul, pri Washingtonu je bil s 25 koši najbolj učinkovit Bradley Beal, kar 14 jih je dosegel v zadnji četrtini, Ariza Trevor jih je dodal 22. "Star sem 20 let in igram v končnici lige NBA. To je nekaj, o čemer sem vedno sanjal. Zakaj ne bi sprejel izziva in enostavno užival? To je vse, kar počnem - imam veselje," je recept za dobro igro razložil Beal.

V Oklahoma Cityju so gostitelji v prvem delu še vodili s 16:13, nato pa so na igrišču zagospodarili Clippers, ki so tik pred polčasom povedli že za 20 točk (69:49), v tretji četrtini pa že s s 104:76 in zmagovalec je bil znan. Chris Paul je na tekmi dosegel kar osem trojk, skupaj pa 32 točk, temu pa dodal deset podaj. Blake Griffin je v statistiko Los Angelesa dodal 23 točk, ekipa iz Kalifornije pa je prepričala predvsem s 55-odstotnim metom iz igre. Na drugi strani je za Oklahomo, ki je v prvem krogu izločila Memphis Grizzlies in Slovenca Bena Udriha, Russel Westbrook dosegel 29 točk, Kevin Durant pa 25.

Drugi tekmi v Indiani in Oklahoma Cityju bosta na sporedu v sredo.