Edini kandidat za predsednika na predlog KK Pivka ostaja nekdanji košarkar Slovana in Janč, zdaj pa uspešen pravnik Matej Erjavec, ki za izvolitev potrebuje navadno večino.

"Moje delo v redni službi je izjemno odgovorno, naporno in zahteva mnogo potovanj. Kljub temu, da gre za prostovoljno funkcijo, sem za razvoj slovenske košarke vložil veliko svojega časa, truda, energije in tudi dopustov, a štiri leta s tako intenzivnostjo naredijo svoje. Kljub vsemu sem proti koncu mandata razmišljal o vnovični kandidaturi, saj želim še naprej pomagati KZS in košarki pri nas na splošno," je sporočil Volčič in dodal: "Če bi se pred mojo vložitvijo vnovične kandidature našel primeren kandidat, se, predvsem zaradi časovne stiske, ne bi odločil za potegovanje za dodatna štiri leta na tej funkciji, ker ni kazalo, da takega kandidata imamo, pa sem znova kandidiral. Po tem, ko se je izkazalo, da moja kandidatura ni edina, sem želel dobro preveriti in sem se v zadnjih dneh prepričal, da je protikandidat Matej Erjavec sestavil dobro ekipo in predstavil ambiciozen program, zaradi česar umikam svojo kandidaturo za predsednika KZS."

Volčič je še sporočil, da je po svojih najboljših močeh pripravljen pomagati tudi v prihodnje, novi ekipi pa zaželel veliko uspehov in zadovoljstva pri vodenju KZS, vsem članom Košarkarske zveze Slovenije pa še naprej dobro delo pri vodenju klubov in vzgoji košarkarjev.

Volčič, nekdanji predsednik Združenja klubov lige Telemach, je KZS vodil zadnja štiri leta.