Najboljša ekipa lige San Antonio je brez posebnih težav, že ob polčasu je vodila za 15 točk, odpravila tretjo ekipo zahodne konference. Tako je slavila petič zapored in prvič v sezoni proti Clippers. Ključ do uspeha so bili natančni meti iz igre, ostroge so namreč zadele 59 odstotkov vseh svojih metov in s tem izenačile svoj najboljši dosežek sezone. "Preprosto povedano - od začetka do konca smo jih dobivali po ta zadnji," je jedrnato, a slikovito potek tekme orisal trener Kalifornijcev in nekdanji igralec San Antonia Vinny Del Negro.

Na tekmi med Clippers in Spurs je bil najboljši strelec pri zmagovalcih Tony Parker z 31 točkami, pri poražencih jih je Matt Barnes zbral 18. Eden glavnih zvezdnikov losangeleške ekipe Chris Paul, MVP minule tekme zvezd, je dosegel vsega štiri točke in tri podaje.

Na tekmi v Chicagu pa so deveto zmago zapored vpisali branilci naslova, košarkarji Miamija, ki so prepričljivo najboljša ekipa vzhodne konference. "Imeli smo vizijo, kako naj bi ta ekipa delovala. Lahko se še izboljšamo, lahko izboljšamo obrambo. Če si želimo iti do konca, potem se bo obramba zagotovo morala še izboljšati," je po tekmi povedal Chris Bosh. Tekma se je na stran Miamija sicer nagnila že v prvem polčasu, ko so gosti znali unovčiti kar 17 izgubljenih žog domače ekipe.

"Trenutno res igramo dobro košarko. Imamo dobro obrambo, tekmece prisiljujemo k izgubljenim žogam, smo najboljše strelsko moštvo lige ... Če ne zapravimo žoge, potem imamo priložnost za dober met proti obroču in s tem dobre možnosti za zmago," je po dvoboju modroval LeBron James, s 26 točkami, 12 skoki in sedmimi podajami najboljši posameznik tekme. Pri Chicagu je bil najboljši strelec Nate Robinson s 14 točkami.