Pri Ljubljančanih, ki so danes igrali le s sedmimi košarkarji, v drugi četrtini pa je bil zaradi dveh tehničnih napak izključen še Marko Marinović, sta bila najboljša strelca Klemen Prepelič, zadel je 6 trojk, s 24 točkami in Halil Kanacević, ki jih je dosegel 20, dodal pa jim je še 13 skokov. V vrstah Himkije je blestel Hrvat Marko Popović, ki je v vsega 15 minutah na parketu v svojo statistiko vpisal 20 točk, 7 asistenc, 2 ukradeni žogi in skok, razpoložen pa je bil tudi center James Augustine, ki je v 18 minutah dosegel 16 točk in 8 skokov.

Težave Uniona Olimpije so zmagovalca tekme odločile praktično že pred začetkom tekme, dogajanje na parketu pa je že v prvih minutah potrdilo dejansko stanje. Tyrese Rice, eden najboljših organizatorjev igre v Evropi, je v uvodnih sedmih minutah dosegel 14 točk, Himki pa je imel v 8. minuti že 19 točk naskoka (29:10).

V drugem polčasu se je Union Olimpija za nekaj minut otresla pritiska, prišla v 26. minuti na 69:58, vendar le za kratko, saj so gostitelji že na začetku zadnje četrtine znova vodili s 85:61.

Poraz za Ljubljančane ni tragičen, saj imajo na svoje računu že štiri zmage in so praktično že uvrščeni v drugi krog tekmovanja.

Union Olimpija bo v naslednjem krogu 3. decembra gostila Szolnoki Olaj, v soboto pa jo čaka tekma lige Aba, ko v Stožice prihaja MZT iz Skopja.