Pri zmagovalcih je bil z 19 točkami najbolj učinkovit Donatas Motiejunas, pri Phoenixu je več točk od Dragića dosegel le Wesley Johnson (15).

Žalostna vest za navijače moštva Los Angeles Lakers pa prihaja iz Atlante, kjer so gostitelji zmagali s 96:92, a poraz ni bil na prvem mestu. Navijači Los Angelesa bodo stiskali pesti za Kobeja Bryanta, ki si je tik pred koncem tekme poškodoval levi gleženj, ko je po metu za izenačenje, ki ga je zgrešil, pristal na nogi Dahntayja Jonesa. Pred tem je Bryant dosegel 31 točk, zdravniški pregled pa bo pokazal, kako huda je poškodba.

Za zdaj vesti, ki prihajajo iz tabora jezernikov, niso najbolj spodbudne. Bryant bo na prisilnem počitku, dokler mu ne bo bolje, kar pa lahko tudi pomeni, da bo moral izpustiti preostanek sezone. Pregled z rentgenom sicer ni pokazal zloma ali kakšno druge poškodbe. Bryant je bil upravičeno jezen: "Seveda, da mora obrambni igralec opravljati svoje naloge, vendar pa ne način, s katerim ogroža košarkarje, ki imajo žogo in mečejo na koš." Kasneje je prek Twitterja sporočil: "To je nevarna igra, ki si zasluži kazen. In pika." A Jones ne deli Bryantovega mnenja: "Posnetek ne laže. Gleženj je zvil na parketu, potem ko je nerodno pristal. Nikoli ne bi namerno poškodoval košarkarja." A Bryant vztraja, da je šlo za namerni prekršek.

Miami pa še naprej podira rekorde. Z zmago nad Philadelphio z 98:94 so branilci naslova zabeležili že 20. zaporedni uspeh v ligi. LeBron James je dosegel 27 točk, Dwyane Wade 21, tudi dva prosta meta pol minute pred koncem.

Branilci naslova so postali šele četrto moštvo v zgodovini lige NBA, ki se lahko pohvali z zmagovitim nizom vsaj 20 zaporednih zmag v eni sezoni. Miami se je pridružil elitnim klubom Los Angeles Lakers, ki so v sezoni 1971/72 vpisali 33 zaporednih zmag, Houston Rockets je zmagoviti niz 22 zaporednih zmag vpisal v sezoni 2007/08, Milwaukee Bucks pa je 20 zmag zapored vknjižil v sezoni 1970/71.

"Priznam, osvojiti dvajset zmag v nizu je res nekaj posebnega. To je res nekaj 'strašnega'," je bil zadovoljen James po že 14 zmagi proti moštvu iz Philadelphie. Vendar pa pot do novega mejnika ni bila lahka. Še 30 sekund pred koncem je Miami imel le točko prednosti (92:91).

Ostali izidi:

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 106:93

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 107:91

Boston Celtics - Toronto Raptors 112:88

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 110:87

Sacramento Kings - Chicago Bulls 121:79

Denver Nuggets - New York Knicks 117:94

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 85:96

Golden State Warriors - Detroit Pistons 105:97