Slovenski košarkarji so zadnjo tekmo začeli nekoliko zaspano, saj so po prvi četrtini zaostajali za sedem točk, nato pa so ob ponovno izjemni podpori s tribun zaigrali bolje in že v drugi četrtini prišli v vodstvo, ki ga do konca tekme niso več izpustili iz rok.

Košarkarji so se po koncu tekme navijačem v ponovno polni stoženski dvorani zahvalili za vso podporo med celotnim prvenstvom, okoli polnoči pa jih čaka tudi sprejem pred navijači v središči Ljubljane na Kongresnem trgu.

Najboljši igralec tekme je bil ponovno Goran Dragić, ki je tokrat dosegel 19 točk.


Slovenija – Ukrajina 69:63 (16:23, 24:13, 14:8, 15:19)



Prva četrtina:


Na začetku tekme sta bili moštvi enakovredni in rezultat je bil večkrat izenačen, večinoma pa so z majhno prednostjo vodili Ukrajinci. V 6. minuti je po trojki Gorana Dragića Slovenija povedla s 13:11 in ko je kasneje prednost še za točko narasla (16:13) se je zdelo, da so varovanci Božidarja Maljkovića le našli pravo igro proti Ukrajincem. A slednji se s tem niso strinjali in so četrtino zaključili z delnim izidom 10:0 in na prvi dvominutni odmor odšli z lepo prednostjo (16:23).


Druga četrtina:


Drugi del igre je Slovenija začela precej bolje, kot je končala prvega, saj je zaprla vse poti do svojega koša, v napadu pa sta blestela Murič in Vidmar. V treh minutah je Slovencem uspel delni izid 11:0.


Ukrajinci so po minuti odmora le uspeli ustaviti slovenski nalet in so nekaj minut držali rezultatski stik z našimi košarkarji, nato pa je Slovenija znova pobegnila. V 18. minuti je slovenska prednost tako prvič na tekmi znašala pet točk (33:28), v zadnjo minuto druge četrtine pa so Slovenci vstopili celo s +10 (40:30), a je nato Ukrajina zadela dve trojki in poskrbela za zanimivo nadaljevanje tekme.


V prvih 20 minutah je največ pokazal Goran Dragić (12 točk, 3 skoki in 2 podaji), Murič je dosegel 7 točk in imel 3 skoke, Vidmar pa je v statistiko vpisal 6 točk in 4 skoke. Pri Ukrajini je bil najuspešnejši Natjažko (7 točk in 5 skokov).


Tretja četrtina:


Slovenci so dobro začeli drugo polovico tekme in po treh minutah je moral ukrajinski selektor že vzeti minuto odmora, saj se je njegovo moštvo znašlo v zaostanku devetih točk (45:36).


V nadaljevanju sta bili moštvi precej neučinkoviti, saj sta v šestih minutah obe dosegli le štiri točke, v zaključku pa je Slovenija povišala prednost že na +12 (54:42), na odmor pred zadnjo četrtino pa odšla pri izidu 54:44.


Četrta četrtina:


Začetek zadnje četrtine ni napovedoval z rezultatskega vidika napete končnice, saj je Slovenija vodila s prednostjo okoli 10 točk, nato pa je Ukrajincem uspelo štiri minute pred koncem zaostanek znižati le na štiri točke in tekma je bila ponovno povsem odprta.


Takrat je odgovornost nase prevzel najboljši igralec tekme Goran Dragić, ki je najprej z izjemnim samostojnim prodorom od koša do koša navdušil gledalce, nato pa zadel še trojko in Slovenija je znova lažje dihala (67:59). V zadnjih treh minutah je bilo doseženih le šest točk, končni izid (69:63) pa je z zabijanjem dosegel Zoran Dragić in tako na najboljši način zaključil evropsko prvenstvo za Slovenijo. Izjemni slovenski navijači so tudi tokrat košarkarje vso tekmo glasno spodbujali, po koncu tekme pa so slovenski junaki še nekaj minut ostali na parketu in se jim zahvalili za izjemno podporo med celotnim prvenstvom.


Najboljši strelec in igralec tekme je bil Goran Dragić (19 točk, 7 skokov in 4 podaje), po 9 točk pa so za Slovenijo dosegli Nachbar, Murič in Blažič. V izbrani vrsti Ukrajine sta 12 točk dosegla Jeter in Zajcev.