Union Olimpija je pravi specialist za slovenski pokal, saj medtem ko v državnem prvenstvu ni osvojila naslova že tri sezone, v pokalu Spar nima prave konkurence. Tako je bilo tudi tokrat na zaključnem turnirju v dvorani Golovec, kjer so se zmaji suvereno prebili v finale in vlogo favorita potrdili tudi proti Heliosu. Zeleno-beli so v 22 nastopih v slovenskem pokalu 21-krat igrali v finalu in slavili 19-krat, tudi šestič zapored.

Domžalski Helios pa je navkljub porazu v finalu moralni zmagovalec zaključnega turnirja. Mlada ekipa Zmaga Sagadina je v polfinalu presenetila Krko in tako presegla svoja pričakovanja.

Glede na to, da je Helios v polfinalu potrošil ogromno energije in se čustveno tudi malce izpraznil, je bil finale pričakovano v domeni Uniona Olimpije. V prvi četrtini so zmaji delovali še malce uspavano, nato pa iz minute v minuto višali prednost. Do odmora so si nabrali enajst točk naskoka, vprašanje o zmagovalcu pa so dokončno rešili v zadnji četrtini, ko se je rezultat na semaforju povzpel na 69:52.

Za najkoristnejšega igralca finala je bil po statistiki proglašen Dino Murić, ki je dosegel 16 točk in imel količnik 18. Ob njem so pri Unionu Olimpiji mejo desetih točk dosegli ali presegli še Alen Omić (12), Jaka Blažič (11) in Jasmin Perković (10). Pri Heliosu sta največ točk dosegla Nikola Gačeša (15) in Djordje Majstorović (12).

Union Olimpija – Helios 73:61 (16:17, 23:11, 17:23, 17:10)


1. četrtina:


Čeprav so v finalu veliki favoriti Ljubljančani, so tekmo bolje začeli košarkarji Heliosa, ki so v četrti minuti po trojki Gaćeše povedli z 8:4, dve minuti kasneje pa še z 10:6. Po dveh koših Muriča je Olimpija ob koncu sedme minute vendarle prišla do izenačenja na 10:10, toda zaključek je ponovno pripadel Domžalčanom, ki so na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo (16:17).


2. četrtina:


Drugi del so bolje začeli zmaji, ki so v prvih dveh minutah naredili izid 8:0 in se prvič znašli v lepem vodstvu (24:17). Kriza Heliosa se je nadaljevala, prednost Olimpije pa je rasla. Domžalčani so do prvih točk v drugi četrtini prišli šele v 15. minuti, ko je Morina z zadetim prostim metom znižal na 28:18. Košarkarji Heliosa so bili nato v preostanku druge četrtine ponovno enakovredni in so se dvakrat uspeli približati le na šest točk zaostanka, a na odmor sta moštvi vendarle odšli pri visoki prednosti Olimpije za 11 točk (39:28). Ob zvoku sirene je trojko iz težkega položaja zadel Prepelič.


3. četrtina:


Olimpija je drugi polčas začela odločno in v 26. minuti vodila že za 16 točk (51:36), a mladi Domžalčani se niso predali in so v 28. minuti ponovno uspeli priti na enoštevilčen zaostanek (55:46), v zaključku četrtine pa jim je uspel še delni izid 5:1 in srečanje je bilo pred zadnjimi 10 minutami zopet povsem odprto (56:51).


4. četrtina:


Ko je bilo najbolj pomembno, so ljubljanski košarkarji ponovno zaigrali bolj zavzeto v obrambi in Domžalčanom znova več minut uspešno preprečevali dosego koša, sami pa so nanizali 8 točk in ob koncu 34. minute je bil izid na semaforju 64:51. Po trojki Blažiča in košu Omića je prednost v naslednji minuti narasla celo na 17 točk (69:52), tekma pa je bila takrat bolj ali manj odločena. V zadnjih minutah je Helios zaostanek še uspel znižati na 10 točk (71:61), več kot to pa mu Olimpija ni pustila in je zasluženo osvojila novo pokalno lovoriko, že 19. za klub izpod Rožnika.