Najboljši strelci pri Sloveniji so bili Boštjan Nachbar z 18 točkami, od tega dvanajstimi v zadnji četrtini, Jaka Blažič, ki jih je dosegel 14, ter Goran Dragić z enajstimi.

Za izbrance selektorja Božidarja Maljkovića je bila to deveta od dvanajstih pripravljalnih tekem. Naslednji dve bosta konec prihodnjega tedna v Kopru proti Črni gori in Italiji, skoraj mesec in pol dolge priprave na največji športni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije, evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 4. septembra, pa bo Slovenija sklenila 30. avgusta s tekmo proti Franciji v Stožicah.

Pripravljalna tekma:

Slovenija - Rusija 84:80 (16:30, 37:45, 59:61) 

 

Prva četrtina:  

Po začetnem vodstvu Rusov, ki so prvi dosegli koš na tekmi, so pobudo že kmalu prevzeli Slovenci in povedli s 7:2. Vendar so gostujoči košarkarji hitro odgovorili in po košu Šveda izenačili na 7:7, isti igralec pa je dosegel še naslednje tri točke za svojo ekipo in jo popeljal v vodstvo z 10:7. Agresivna obramba Rusije je Slovencem, ki so težko prihajali do odprtih metov, povzročala nemalo težav, posledično pa je zaostanek domače izbrane vrste vztrajno naraščal. Dobro minuto pred koncem četrtine je bilo tako +10 za Ruse (24:14) ob koncu četrtine pa že +14. 

 

Druga četrtina: 

V drugi četrtini je Slovenija zaigrala precej bolje in se z delnim izidom 13:2 približali na zgolj tri točke zaostanka. A ko je že kazalo, da bodo slovenski košarkarji morda celo povedli, je sledil odgovor Rusov, ki so z dvema trojkama zbežali na +9. Slovenci so odšli na odmor z osmimi točkami zaostanka, v nadaljevanju pa bodo morali popraviti predvsem učinek s črte prostih metov (16/26) in Ruse zaustaviti pri metu za tri točke (7/11). 

 

Tretja četrtina:  

Slovenci so v začetku drugega dela malodane leteli po igrišču. Z nekaj bliskovitimi protinapadi (Blažič, G. Dragić) so se Rusom približali na zgolj dve točki zaostanka (45:47), ruski selektor pa je bil primoran vzeti minuto odmora.Dobre tri minute pred koncem četrtine so Slovenci celo izenačili na 55:55, a so strelsko razpoloženi Rusi v naslednjih dveh napadih s trojkama Šveda in Frizona znova pobegnili za šest. Da zaostanek Rusije ne bi bil prevelik, sta poskrbela Blažič in Lorbek, ki sta svoje moštvo pred zaddnjo četrtino približala na -2. 

Četrta četrtina:    

Po le nekaj sekundah zadnje četrtine je ljubljansko publiko z zabijanjem na noge dvignil Gašper Vidmar, ki je z zadetim prostim metom po dosojeni osebni napaki Slovenijo prvič po prvi četrtini popeljal v vodstvo. Slednje ni trajalo prav dolgo, saj so Rusi že v naslednjem napadu zadeli novo trojko. A Slovenci se niso predali in prek izjemno razigranega Nachbarja (v zadnji četrtini je dosegel kar 12 točk) manj kot dve minuti pred koncem znova povedli. V sami končnici so Slovenci ostali zbrani in vodstva niso več izpustili iz rok ter se tako veselili že svoje osme zmage na pripravljalnih tekmah.