Helios – Union Olimpija 68:69 (15:18, 15:25, 18:12, 20:14)

Mladi košarkarji domžalske ekipe se niso ustrašili nasprotnika iz prestolnice in so kljub pritisku zaradi tekme, na kateri so lovili finale, v uvodnih minutah igrali nekoliko bolje in zbrano ter si do pete minute priigrali prednost treh točk (9:6). A sledil je odgovor Olimpije, ki je na krilih Muriča kmalu prišla do vodstva z 10:9, Murič pa je do takrat dosegel že 8 točk. V zaključku prve četrtine so Ljubljančani nato tudi zaradi tehnične napake Zmagu Sagadinu uspeli prednost povišati na tri točke (18:15).

Olimpija je na uvodu druge četrtine pobegnila že na +7 (22:15), preden je krizne minute domačih s trojko prekinil Marić. Kljub temu se je nadaljevala prevlada Olimpije, ki je imela v svojih vrstah zelo razpoloženega Muriča, in prednost zmajev je v 16 minuti znašala že 12 točk (32:20), Murič pa je do takrat v statistiko vpisal kar 20 točk in imel še 9 skokov. Helios je nato uspel zaostanek znižati zaostanek na 8 točk, a v zaključku prvega polčasa ponovno popustil in na odmor so Ljubljančani odšli z visoko prednostjo 13 točk (43:30).

Drugi polčas se je začel s košem Vladovića, ki je poskrbel za najvišjo prednost Olimpije na tekmi (+15), kasneje pa se je razlika gibala okoli desetih točk v prid gostov. Pri Ljubljančanih se je v tem delu tekme razigral Marinelli, ki je dosegel nekaj pomembnih košev, s katerimi je preprečil, da bi se Helios nevarno približal. V drugi polovici tretje četrtine sta bili obe moštvi precej nenatančni pri metih in rezultat je dolgo miroval pri 45:53. Domači so se nato s tremi točkami Horvata uspeli približati na le 5 točk zaostanka, za +7 Olimpije pred zadnjo četrtino pa je s prvim košem v drugem polčasu le poskrbel Murić.

V zadnji četrtini je kar dolgo trajalo do prvega koša, v 33. minuti je Radulović Helios ponovno približal na 5 točk zaostanka. A sledil je odgovor Joksimovića, ki je s košem in zadetim prostim metom zadel za 58:50. Takrat se je zdelo, da bo Olimpija predvsem z dobro obrambo le uspela mirno tekmo pripeljati do konca in zmage, a sledili sta dve trojki Heliosa v nekaj sekundah in Pipan je moral ob koncu 34. minute vzeti minuto odmora, saj je prednost zmajev znašala le še dve točki in obetala se je vroča končnica, saj so oživeli tudi gledalci na tribunah.

Domačim se je nato ustavilo in so bili dolgo brez dosežene točke, kar je spet omogočilo Olimpiji, da je lažje zadihala, saj je pred zadnjimi štirimi minutami povedla za 7 (63:56). A domači so uspeli še enkrat priti do naleta in doseči pet zaporednih točk, kar je ponovno ogrozilo zmago gostov.

V pravem času je nato prvi točki na tekmi dosegel kapetan gostov Drobnjak in po novem košu Murića je bilo znova 6 točk v korist Olimpije, kar pa ni vzelo volje mladim košarkarjem Heliosa. Po trojki Rebca in zabijanju Majstorovića je bil izid 41 sekund pred koncem 66:67. Drobnjak je nato zadel dva prosta meta, z enakim učinkom pa mu je odgovoril Hrovat. Olimpija je imela 23 sekund do konca napad in prednost ene točke, a je Drobnjak podal v roke nasprotniku in domači so imeli napad za zmago, ki se je tik pred koncem igralnega časa končal z metom Majstorovića pod košem, a ga je z blokado ustavil Drobnjak in se odkupil za napako pred tem.

Olimpija je tako prišla do težko izborjene zmage, s katero je izid v polfinalu izenačila na 1:1, o potniku v finale pa bo odločala sobotna tekma v Stožicah. Junak zmage Ljubljančanov je brez dvoma Murić, ki je 26 točkam dodal 16 skokov, z 12 točkami pa se je izkazal tudi mladi Marinelli. Pri Heliosu sta bila najboljša strelca Majstorović (16 točk) in Hrovat (14).