Najboljši strelci za Slovenijo pred 12.000 gledalci v Stožicah so bili Goran Dragić z 18 točkami, enajst jih je dosegel Gašper Vidmar, deset pa Boštjan Nachbar.

Za izbrance selektorja Božidarja Maljkovića je bila to dvanajsta prijateljska tekma v pripravah na eurobasket. Dobili so jih deset, poleg Francije pa so izgubili še s Srbijo na turnirju v Beogradu.

Slovenija bo prvi del evropskega prvenstva igrala v Celju. Prvo tekmo bo igrala v sredo ob 21. uri proti Češki.

Prijateljska tekma:

Slovenija : Francija 65:70 (13:17, 30:32, 52:47)  

 

Prva četrtina:   

Čeprav so prvi koš dosegli Francozi, so v tekmo uspešneje krenili Slovenci. Ti so po zaslugi razigranega Gašperja Vidmarja in Gorana Dragića po polovici četrtine prišli do prve nekoliko občutnejše prednosti osmih točk (12:4). A ta je hitro skopnela, potem ko so slovenski košarkarji v napadu začeli nespametno izgubljati žoge. Francozi so tako napravili delni izid kar 13:0 in v drugo četrtino krenili s štirimi točkami prednosti.

 

Druga četrtina: 

Slovenci so se že s prvim metom v drugi četrtini približali le na točko - z razdalje je bil uspešen Jaka Lakovič. A Francija vodstva ni izpustila iz rok in zbežala na šest točk prednosti. V naslednjih minutah so bili gledalci priča raztrgani igri na obeh straneh, strelski post pa sta prekinila Goran Dragič in Jaka Blažič in znova znižala zaostanek na vsega točko. Francozi so odgovorili prek Petroja in Diota ter povedli za sedem, a se je Slovenija znova vrnila in pol minute pred koncem četrtine izenačila. Na odmor so zadovoljnejši vseeno odšli gosti, saj je bil s črte prostih metov po prekršku Uroša Slokarja nezgrešljiv Tony Parker in svoji ekipi zagotovil vodstvo za koš. 

 

Tretja četrtina: 

Če je drugo četrtino s trojko otvorila Slovenija, je tretjo na enak način Francija. Vendar pa njihovo vodstvo ni trajalo prav dolgo, saj so naslednje minute v celoti pripadle domači reprezentanci. Ta je z odlično obrambo in hitrimi protinapadi naredila delni izid 10:0 in povedla za +5 (40:35). Vodstva do konca četrtine ni več izpustila in je po pol urah igre vodila z 52:47.  

Četrta četrtina: 

Slovenija je več kot polovico zadnje četrtine držala prednost petih, šestih točk, vendar pa se galski petelini niso želeli predati. Pod košem se je razigral visoki Ajinca ter Francoze celo popeljal v vodstvo (59:58). V napeti končnici sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, na koncu pa so bili ,predvsem po zaslugi odličnega izvajanja Parkerja s črte prostih metov, uspešnejši Francozi, ki so tekmo dobili s 70:65. Pri Sloveniji je bil z 18 točkami najboljši strelec Goran Dragić, pri Franciji pa je točko manj dosegel Ajinca. Parker je tekmo končal pri 14 točkah.