Najboljši strelec Slovenije pred 14.000 gledalci je bil Boštjan Nachbar z dvajsetimi točkami.

Za Slovenijo je bila to sedma pripravljalna tekma. Prejšnjih šest je dobila, vključno s tesnih polfinalnih obračunom s Turčijo v beograjski Areni, ki ga je s košem dve sekundi pred koncem odločil Goran Dragić.

Slovenska reprezentanca bo priprave nadaljevala v Kranjski Gori, naslednji dve tekmi pa jo čakata v petek, 16. avgusta, na Jesenicah proti Bosni in Hercegovini ter dva dni kasneje v Tivoliju proti Rusiji.

Tekma za tretje mesto med Ukrajino in Turčijo se je končala z zmago turških košarkarjev z 72:64.

Turnir za pokal Beograda, finale:

Srbija - Slovenija 91:66 (20:16, 48:36, 69:51)

 

Prva četrtina:

  

Slovenski selektor Božidar Maljković v ekipo tokrat ni uvrstil Jake Lakoviča, se je pa na seznamu znova znašel Uroš Slokar. Začetek tekme je bil precej neatraktiven, saj sta obe ekipi storili kar nekaj napak. Uspešneje so sicer začeli domači košarkarji, ki so povedli s 6:0. Po dobrih štirih minutah je koš naposled uspela doseči tudi Slovenija, ki je s trojko Boštjana Nachbarja znižala na 3:6. Slovenija je kmalu ujela priključek in izenačila na 9:9 in 11:11, a so Srbi že kmalu naredili delni izid 7:0 in prišli do največje prednosti na tekmi. Na koncu so Slovenci le znižali zaostanek, Srbi pa so četrtino dobili s štirimi točkami prednosti. 

Druga četrtina: 

Tudi začetek druge četrtine se je odvijal po željah srbske reprezentance. Ta je uspešno zaostavljala napade nasprotika in počasi, a vztrajno poviševala prednost. Pri domačih je bil izredno razpoložen Raško Katić, s pomočjo katerega je prednost Srbije po nekaj minutah narasla na +9 (28:19). Priključek so Slovenci znova ujeli po dveh koših Nachbarja in trojki Gorana Dragića, vendar so po minuti odmora Srbi znova stopili na plin in pobegnili na enajst točk razlike (39:28). Prednost Srbije je do konca četrtine še narasla in je po 20 minutah igre znašala že zajetnih 12 točk. Zaostanek Slovenije bi lahko bil še nekoliko višji. če v zadnjih sekundah koša ne bi dosegel Uroš Slokar. 

Tretja četrtina: 

Kljub dvema zadetima trojkama v začetku drugega polčasa, Srbi Sloveniji niso dovolili, da bi se približala na manj kot deset točk zaostanka. Ravno nasprotno, domači košarkarji so še naprej uspešno rešetali nasprotnikovo obrambo in celo prišli do nove najvišje prednosti 15 točk. Dodatne težave za Slovence so nastopile tri minute pred koncem četrtine, ko je moral zaradi pete osebne napake parket zapustiti Goran Dragić. Brez svojega prvega zvezdnika se je slovenska reprezentanca znašla še v težjih škripcih, kar so Srbi izkoristili in četrtino dobili z 69:51.

Četrta četrtina: 

Že v uvodu zadnje četrtine je Srbija prišla do vodstva 22 točk. Že v uvodu zadnje četrtine je Srbija prišla do vodstva 22 točk. To je več kot zadostovalo, da so tekmo brez vsakršnih težav pripeljali do konca in na koncu zasluženo zmagali z 91:66 in osvojili turnir za pokal Beograda. Pri Slovencih je bil z 20 točkami najboljši strelec Boštjan Nachbar, medtem ko sta se pri Srbih pod košem izkazala Nemanja Nedović (20) in Nenad Krstić (16).