V poletnih dneh se pri Olimpiji še vedno najbolj ukvarjajo z vprašanjem, kako v celoti poplačati zaostale obveznosti do nekdanjega trenerja Saša Filipovskega. To naj bi storili v roku meseca dni, nato bo Mednarodna košarkarska zveza Fiba dvignila blokado, zaradi katere zmaji trenutno ne morejo registrirati novih igralcev. »Finančno stanje ni blesteče. Še vedno smo v fazi, ko iščemo rešitve, da poplačamo dolg do Filipovskega. Potem bomo lahko lažje zadihali in videli, kako in kaj glede okrepitev. Ekipa bo precej cenejša glede na prejšnjo sezono. Iščemo še dva do tri igralce, a ne bomo pretirano hiteli. Veliko je opcij, a se mora sprva, kot že rečeno, razjasniti finančna situacija,« pravi direktor Olimpije Matevž Zupančič. Proračun kluba bo glede na prejšnjo sezono okoli 30 odstotkov nižji, zato bo poudarek na mlajših igralcih, kar je bila tudi želja trenerja Pipana.

Tudi iz tega razloga se je Olimpija v poletnih dneh močno ogrela za nadarjenega organizatorja igre Heliosa Matica Rebca, ki se trenutno mudi na pripravah s člansko reprezentanco. Kluba sta že dosegla dogovor o višini odškodnine, prestopa pa si silno želi tudi igralec. A stališče Heliosa se je nato čez noč spremenilo, saj so se v Domžalah odločili, da bodo okoli Rebca gradili moštvo za prihodnjo sezono. In to čeprav si igralec ne želi ostati v Hali komunalnega centra in da je klubu dal jasno vedeti, da si želi prestopa v Olimpijo. Ker bo Helios v prihodnji sezoni nastopal zgolj v ligi Telemach in se je odpovedal sodelovanju v ligi ABA, je jasno, da je Rebec domžalsko sredino že prerasel. Za enega najbolj perspektivnih slovenskih igralcev bi bilo tako bolje, da s kosanjem z nasprotniki v ligi ABA in evropskem pokalu nadaljuje s svojim razvojem, še posebej, ker bi pod taktirko trenerja Pipana zaradi orientacije na mlade igralce gotovo dobival precej priložnosti.

Še vedno pa ni jasno, ali bo dres Olimpije v prihodnji sezoni nosil Alen Omić. V vodstvu ljubljanskega kluba ne skrivajo, da so ob primerni ponudbi dvaindvajsetletnika pripravljeni prodati, a se hkrati zavedajo, da ima v Tuzli rojeni košarkar še dvoletno pogodbo. V kolikor bi Omić ostal pri Olimpiji, bi bil eden glavnih igralcev moštva. Ob zagotovljeni zajetni minutaži bi lahko nadaljeval s svojim razvojem, klub pa bi ga prihodnje leto lahko prodal za večjo vsoto kot letos.