V dvorani Leona Štuklja se bodo danes zvečer zbrali Malcom Armstead, Tomaž Bolčina, Chris Booker, Jasmin Hukić, Nebojša Joksimović, Erjon Kastrati, Mirko Mulalić, Matej Rojc, Alexis Wangmene in Luka Lapornik. Ker je glavni trener Aleksandar Džikić zaradi obveznosti z makedonsko reprezentanco odsoten, bodo priprave potekale po navodilih kondicijskega trenerja Tomaža Brinca, sicer tudi kondicijskega trenerja slovenske članske reprezentance, vodila pa jih bosta pomočnika glavnega trenerja Aleksander Sekulić in Leon Stipaničev. Omenjena deseterica košarkarjev bo v prihodnji sezoni predstavljala jedro moštva, vodstvo kluba pa bo članski ekipi po vsej verjetnosti priključilo dva mlada igralca iz lastne košarkarske šole. Mesto v moštvu si bodo na pripravah poskušali izboriti Martin Krampelj, Imran Polutak, Jure Ritlop in Žiga Zatežič.

Pomlajeno novomeško moštvo bo v prihodnji sezoni veliko stavilo na povratnika po poškodbi Malcolma Armsteada, pomembno vlogo pa bodo imeli izkušeni Jasmin Hukić, Chris Booker in Nebojša Joksimović. Slednji je bil za Krkinega rivala Olimpijo predrag, zato z Ljubljančani ni podaljšal sodelovanja, novega delodajalca pa je našel v Novem mestu, kjer so se kljub nižanju proračuna zanj našla finančna sredstva. Zanimivo je, da se je ravno Joksimović po zadnji tekmi lanskega finala, ko je Krka v napeti končnici na petem finalnem obračunu še petič zapored ugnala zmaje in postala državni prvak, zapletel v fizični obračun s sedaj že nekdanjim igralcem dolenjskega moštva Zvonkom Buljanom, nato pa še v besednega z Leonom Stipaničevim, ki mu je med drugim dejal, da razume njegovo nemoč in da če želi osvajati lovorike, naj se jim v naslednji sezoni pridruži v Novem mestu.

»Načrt priprav smo razdelali skupaj s kondicijskim trenerjem Tomažem Brincem. Jasno, da po željah glavnega trenerja Aleksandra Džikića, ki trenutno makedonsko reprezentanco uspešno vodi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prihodnje leto. Ne glede na to, da njega ni, bomo lahko nemoteno delali in v teh desetih dneh, kolikor bo odsoten, optimalno pripravili ekipo,« je ob našem klicu povedal Aleksander Sekulić. Ker bo Luka Lapornik zaradi poškodbe in operacije na zapestju odsoten še nekaj časa, se poraja vprašanje, ali bo klub začasno iskal zamenjavo zanj. Sekulič pravi, da po vsej verjetnosti ne. »V tem trenutku ne razmišljamo, da bi pripeljali kakšnega novega igralca. Bolj se bomo osredotočili na igralce iz mladinskih selekcij. Kar nekaj jih bo že na prvem treningu, morebitne težave pa bomo nato reševali sproti. Težko rečem z gotovostjo, a po vsej verjetnosti bosta mesto v moštvu našla dva mladinca. Lapornik pa bi se moral vrniti že nekje konec oktobra ali v začetku novembra.«