Trener Olimpije Aleš Pipan je v zadnjih dneh javno okrcal Cedrica Jacksona, češ da nima pravega odnosa do zeleno-belega dresa, zato je po uvodnem sodnikovem metu na parket poslal mladega Hrvata Paola Marinellija. Po nekaj minutah je Američan prišel na parket, a nato v silni želji, da bi se dokazal, padal iz napake v napako. Toda to ni bila največja skrb Pipana. Bolj kot z igro se je moral ukvarjati z delilci pravice, ki so imeli v Stožicah svoj šov, saj so vsak dotik na eni ali drugi strani označili kot osebno napako. Štiriinpetdesetletni Celjan je nekajkrat močno protestiral, v deveti minuti pa si je prislužil tehnično napako. A ne zaman, saj so sodniki v drugi četrtini spremenili kriterij in pustili bolj moško igro.

Sprva je bila to voda na mlin gostom, ki so s čvrsto obrambo in nekaterimi bliskovitimi prodori povzročali preglavice Olimpiji in si priigrali deset točk naskoka, ko pa so se gostitelji zbrali, se je prednost začela topiti. Med naletom Ljubljančanov je v skoku za odbito žogo nerodno padel kapetan Dragiša Drobnjak in v bolečinah odšepal z igrišča, v nadaljevanju pa se v igro ni več vrnil. Njegovi soigralci so tik pred koncem polčasa izid uspeli izenačiti, ko je koš ob koncu napada dosegel Alex Stepheson. Ker se je oglasila sirena, sta z Deividasom Gailiusom menila, da je čas za odhod v slačilnice, kamor sta se tudi namenila. A do konca so bile še tri sekunde, česar pa gostje v zmedi niso znali izkoristiti.

V izenačenem drugem polčasu je sprva za nekaj dobrih potez poskrbel Marinelli, predvsem pa je z igro presenetil Dražen Bubnič, ki v zadnjem času ni bil v najboljši formi. Z dvema košema v zadnjih dveh minutah je Olimpijo popeljal do vodstva, zadnji žebelj v krsto Banvita pa je po ukradeni žogi in protinapadu zabil Gailius.

Preostala tekma v skupini M: Hapoel Migdal – Budivelnik 88:84 (Duncan 20; Summers in Gorbenko po 12), vrstni red: Hapoel Migdal 3-0, Banvit, Budivelnik in Olimpija po 1-2.