Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli trinajsti poraz v ligi Aba in se tako pet krogov pred koncem rednega več ali manj poslovili od cilja - uvrstitve do sedmega mesta, ki še prinaša nastop v evropskem pokalu v naslednji sezoni.

V prihodnjem krogu bodo Ljubljančani gostovali pri Cedeviti, nato jih doma čaka Partizan, tekmovanje pa bodo zaključili proti Mega Vizuri, Krki in Zadru.

V Stožicah se je tokrat zbralo malo gledalcev - nekateri so po incidentu prejšnji teden prišli celo s čeladami na glavi - in še ti so razočarani zapustili dvorano. Videli so slabo košarkarsko predstavo, predvsem pa katastrofalno igro zeleno-belih.

Šestindvajset točk v prvem delu, obupno izvajanje prostih metov, še slabše metanje trojk, niz izgubljenih žog in slabih potez so bile le nekatere od značilnosti Uniona Olimpije, ki je na začetku drugega polčasa zaostala za več kot deset točk. Prednosti ni več nadoknadila. Dve minuti pred koncem se je približala na 62:66, za kaj več pa ni imela niti časa niti razpoloženih igralcev.