V katalonski prestolnici so priredili prvo konvencijo evropskih košarkarskih klubov, na katero so povabili praktično vse evropske kolektive, tudi tiste, ki ne sodelujejo v mednarodnih tekmovanjih. Iz Slovenije se je konvencije udeležil zgolj Union Olimpija Ljubljana.

Tema je bila predvsem prihodnost evropske košarke, ki se globalno spopada z izginjanjem klubov in hudo finančno krizo. Evroliga, ki bo tudi v prihodnosti vrh evropske klubske košarke, postaja vedno bolj zaprto tekmovanje. Logistični, organizacijski in finančni pogoji za vstop v mednarodna košarkarska tekmovanja so postali in postajajo vedno ostrejši, so v ljubljanskem klubu strnili dogajanje v Barceloni.

"Danes smo na zasedanju vrhovnega organa prejeli tudi uradno potrditev našega sodelovanja v evropskem pokalu za sezono 2014/15. Veseli nas, da nam je uspelo ohraniti stik z evropskim tekmovanjem, kar je bila tudi močna želja in težnja naših zvestih pokroviteljev ter mesta Ljubljana. V današnjih razmerah nastopanje v Evropi ni samoumevno. Pred nami je znova odgovorna naloga, ki smo jo v pretekli sezoni opravili z odliko, a počepnili na lokalni ravni. Evropska tekmovanja so predvsem finančno vsako leto bolj zahtevna, zato bo za uspešne nastope ob trdem delu potrebna tudi podpora okolja," je ob potrditvi nastopov dejal direktor ljubljanskega kluba Matevž Zupančič.