Košarkarji Uniona Olimpije so suvereno zabeležili osmo zmago v ligi Aba. Pred domačimi gledalci v Stožicah - tekma je bila že ob 14. uri zaradi nedeljskega koncerta Bryana Adamsa - so premagali zadnjeuvrščeno moštvo lige, bolgarski Levski. Za Ljubljančane je bila to peta zmaga v zadnjih šestih tekmah lige Aba, za košarkarje iz Sofije pa jubilejni deseti zaporedni poraz.

Končna razlika devetnajstih točk je povsem realen odraz dogajanja na parketu. V prvih dveh četrtinah so bili zeleno-beli zelo navdahnjeni v napadu, tako da so v prvem polčasu dosegli 55 točk. V tretji četrtini jim je motivacija močno popustila, tako da so v desetih minutah dosegli vsega dva koša iz igre, v zadnjem delu pa so znova dokazali svojo premoč. Z delnim izidom 11:0 so že v startu zadnje četrtine rešili vse dvome o zmagovalcu (74:56).

Osrednji figuri dvoboja sta bila Marko Marinović (trojke 6:7), ki je dosegel 23 točk, od tega 18 v drugem polčasu, ter Dino Murić (met za dve točki 8:11, indeks 26), ki je 17 od svojih 22 točk zbral v prvem delu. Omeniti velja še dvojnega dvojčka Alena Omića - 10 točk, 14 skokov.

Union Olimpijo v prihajajočem tednu čaka zadnji nastop v prvem delu evropskega pokala proti zadnjeuvrščeni Rigi ter v soboto slovenski derbi s Krko v Novem mestu.