Tekmo so Ljubljančani dobro začeli in bili v prvih minutah enakovredni Realu. Prvi napad je s košem zaključil Baynes, za vodstvo s 4:2 pa je poskrbel Bubnič. Da se prvo vodstvo domačih ni spremenilo v večjo prednost, je znova poskrbel Baynes in po treh minutah je bil izid 6:6. Sledile so minute slabše igre na obeh straneh, domači pa so po treh prostih metih Mirotića povedli z 9:6. Filipovski je nato že na polovici prve četrtine opravil kar nekaj menjav in na parketu so se znašli Rupnik, Blažič, Salin, Omić ter prvič v evroligaški sezoni tudi Sulejmanović.

V naslednjih minutah so domači pritisnili na plin in proti neizkušenim zmajem uspeli povečevati prednost, ki je po košu Begića v 10. minuti prvič narasla na 10 točk (22:12). Blažič je nato s trojko poskrbel, da zaostanek Ljubljančanov po prvi četrtini ni bil prevelik.

Druga četrtina razrešila vse dvome o zmagovalcu

Drugi del igre se za Olimpijo ni začel dobro, saj so domači v dveh minutah naredili delni izid 7:0, po košu Muriča pa je Real zadel še trojko in v 13. minuti je bila prednost kraljevega kluba že 15 točk (32:17).

Prednost domačih je v nadaljevanju četrtine le še rasla in v 19. minuti je Real vodil že za 25 točk (48:23). Olimpija je nekoliko strnila vrste v obrambi in do konca polčasa ni več prejela točke, Baynes in Blažič pa sta zaostanek le minimalno znižala.

Tretja četrtina edina, kjer so igrali tudi zmaji

Tudi po odmoru se na igrišču ni dosti spremenilo. Real je v prvih treh minutah nadaljevanja naredil delni izid 9:2 in povedel s 57:29, Ljubljančanom pa se ni obetalo nič dobrega. Trener Filipovski je še naprej nadaljeval s (pre)številnimi menjavami in neuspešno iskal peterko, ki bi se vsaj približno enakovredno lahko kosala s Španci.

V nadaljevanju tretje četrtine je visoka prednost očitno nekoliko uspavala domače košarkarje in sledile so minute bolj enakovredne igre, Olimpija pa je uspela zaostanek z 31 znižati na 22 točk.

Razlika bi lahko bila tudi višja od 40 točk

Ko je Omić v 31. minuti znižal na 48:69, je oživelo upanje, da bi Ljubljančani tekmovanje v evroligi vendarle lahko zaključili s porazom, nižjim od 20 točk, a v naslednjih štirih minutah so domači naredili delni izid 16:2 in razlika je ponovno močno narasla (85:50). V preostalih minutah tekme je Olimpiji ob ranemotiviranih igralcih Reala uspelo doseči nekaj lažjih košev, a se zaostanek ni pretirano znižal in zmaji so evroligo zapustili z grenkim priokusom.

Najboljša pri Realu sta bila Jaycee Carroll (17 točk in 7 skokov) in Sergio Llull (14 točk in 6 podaj), Mirza Begić pa je tekmo končal z 11 točkami, 4 skoki ter eno podajo in blokado. V vrstah Olimpije je bil ponovno najboljši Aron Baynes, ki je v slabih 23 minutah dosegel 13 točk in ujel 8 skokov, solidno predstavo pa je prikazal tudi Dino Murič, ki je v 19 minutah v statistiko vpisal 11 točk in 4 skoke.