Košarkarji Krke so po daljšem času znova razveselili zveste navijače. V velikem slovenskem derbiju so po podaljšku premagali Union Olimpijo in tako v ligi Aba dosegli šele drugo zmago v zadnjih sedmih nastopih. Medtem ko so se Novomeščani s peto zmago pomaknili proti sredini razpredelnice, so Ljubljančani z devetim porazom ostali pri dnu regionalnega tekmovanja.

Junaka novomeške zmage sta bila Edo Murić z 22 točkami, od tega 15 v prvi četrtini, ter Jaka Klobučar, ki je devet od svojih enajstih točk dosegel v zadnjih dveh minutah rednega dela ter podaljšku.

Po fenomenalni predstavi Murića v prvih desetih minutah je Krka prišla do prednosti 22:11, ki pa jo je zaradi katastrofalne igre v drugi četrtini (5:21) zapravila. Ljubljančani so bili nato v ospredju vse do zadnjih minut tekme, ko so varovanci trenerja Aleksandra Džikića zaigrali agresivneje v obrambi in goste prisilili k številnim napakam.

Preobrat je začel Jasmin Hukić, nadaljeval pa Jaka Klobučar. Njegova trojka je Krko dve minuti pred koncem približala na 51:54. Isti igralec je nato zadel še za 53:54, novo polaganje Klobučarja pa je Krko pripeljalo v vodstvo 57:54 dobrih 20 sekund pred koncem. Podaljšek je zeleno-belim iz Ljubljane prinesel Jakov Vladović s trojko z osmih metrov, v dodatnih petih minutah pa sta usodo gostov zapečatila najprej Murić (65:61), pet sekund pred koncem pa Klobučar.

V naslednjem krogu bo Krka gostovala na Madžarskem (21. 12.), Union Olimpija pa se bo v Stožicah pomerila z Zadrom (22. 12.).